Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
18 Ekim 2018 Perşembe - 19:20

Kars kazı adını dünyaya duyurdu

Türkiye'de kaz yetiştiriciliğinin önemli merkezlerinden Kars'ta, bir süre besiye alındıktan sonra kesilip tuzlanarak internet ve sosyal medya üzerinden satışa sunulan kazlar, kargo ile gönderildikleri büyükşehirler başta olmak üzere ülkenin pek çok kentinde sofralara lezzet katıyor.

Kars kazı adını dünyaya duyurdu

Kars’ın Akyaka ilçesine bağlı Cebeci köyünde Suskun (26 ) ,Tayfur (30) ve Fırat (21)  kardeşler, Kars’ın kazın yok olup gitmemesi ve Kars Kazının lezzetini tüm dünyaya tanıtmak için Kars kaz çiftliğini kurdu.

İlkbahar mevsiminde meralarda otlatılarak büyütülen, ekim ayından bu yana da besiye alınıp irileşmeleri için sadece arpa ile beslenen kazlar, kar yağışının ardından kesime alınır. Etinin lezzetli olması için kar yedikten sonra kesildiği belirtilen kazların daha sonra tuzlanıp kurutulma işlemi sonrası satışa sunulmaya başlandı.

Kars'ın yöresel lezzetlerin başında yer alan kaz eti, il ve ilçelerdeki lokantalar ile oteller bölgesinde yerli ve yabancı turistlere servis edilmesinin yanı sıra yurdun dört bir yanına kargo ile gönderiliyor.

Kars'ın Akyaka ilçesinde kaz besiciliği yapan ve aynı zamanda internet üzerinden kaz eti satan Suskun Yoktan, Kars'ın yöresel lezzetlerinin başında gelen kaz eti satışlarının başladığını söyledi.

Kars kazına yoğun talep olması sebebiyle kaz satışlarını internet üzerinden yapmaya başladıklarını vurgulayan Suskun, "Şu anda internet üzerinden yaptığımız satışlarda büyük bir patlama var. Kış sezonu başlamasıyla Kars kazına büyük bir talep var." dedi.

Suskun, bu yılki kazların meralarda çok kaldığı için iyi beslendiğine dikkati çekerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu sene kesilen, kurutulan kazlarımız yaklaşık 2,5-4 kilo geliyor. Kazın tanesini 150-200 liradan satışa sunduk. Kars kazının en önemli özelliği meralarda 7 ay boyunca doğal olarak beslenmesi ve ardından bir ay arpa yedirilerek besiye alınması ve kar yedikten sonra etinin lezzet bulmasıdır. www.karskazciftligi.com olarak yaptığımız web sitesi ile internet üzerinden satışa başladık. Müşterilerimiz de bu hizmetten oldukça memnun. Şu anda satışlarımız çok iyi gidiyor."

İnternet üzerinden kaz satışı yapan Yoktan, Türkiye'nin farklı yerlerinden Kars kazına taleplerinin olduğunu ve bu talepleri de karşılamak için sosyal medya üzerinden satış gerçekleştirdiklerini söyledi.

 

Kaz eti kargoyla gönderiliyor

Yoktan, kaz eti almak isteyen vatandaşların internetten kendilerine ulaştığını ifade ederek, "Vatandaşlar bizi arıyorlar siparişlerini veriyorlar bizde onlara kazları gönderiyoruz. Talep çok oluyor, sosyal medyadan bize ulaşanlar oluyor isteklerine göre kargolarını hazırlayıp gönderiyoruz." dedi.

Kazlarını özenle beslediklerini ve karın yağmasıyla birlikte kesimlerine başladıklarını aktaran Yoktan, "Kazlarımızı kendimiz besliyoruz, meralarda yetiştiriyoruz kış oldu mu kesimlerine başlıyoruz ve Kars’ın soğuk havasında kurutuyoruz. Kars kazları Türkiye'nin en lezzetli kazlarıdır kaz etini yiyen bizi bir daha arıyor bizde onlara gönderiyoruz. Tükiye'nin her yerinden talep var İstanbul, Ankara, Bursa'ya bir çok ile kaz gönderiyoruz." diye konuştu.

Kars, kaz üretiminde Türkiye birincisi

Kars, kaz popülasyonu açısından ülke sıralamasında birinci sırada yer almaktadır. Kars'ta yılda 300 bin civarında kaz kesilip tüketilmektedir. Kazcılık aile tipi işletmelerde ekonomik gelir sağlayan son derece verimli bir sektördür. Türkiye geneli ve Kuzey Doğu Anadolu Bölgesinde ticari amaçlı kaz yetiştiriciliği oldukça sınırlı olup, genellikle küçük aile işletmeciliği şeklinde yapılmaktadır."

Kars Gravyerini Denemeyi Unutmayın

Kars’ın ünü dünyaya yayılmış olan peyniri Gravyer. Ortaya çıkış hikayesi oldukça ilginç. Kısaca bahsetmek gerekirse Bir İsviçreli atlı tramvay seferi sırasında Kars’ta mola verdiğinde burayı İsviçre dağlarına benzetiyor ve burada peynir üretmeye karar veriyor. Gravyer böyle ortaya çıkıyor. Boğatepe köyü’ne gidip Kars gravyeri ve diğer peynir çeşitlerinden mutlaka denemelisiniz. Burada bir peynir müzesi bile bulunuyor. Köy evlerinde kahvaltı yapabiliyorsunuz. Mandırada peynir üretimini izleyip, dilediğiniz peyniri alabiliyorsunuz.

 

www.karskazciftligi.com

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARI

https://www.instagram.com/karskazciftligi/

https://www.youtube.com/channel/UCaf2FuvPKtn_XBSWry8KV5g?view_as=subscriber

https://www.linkedin.com/in/kars-kaz-%C3%A7iftli%C4%9Fi-654312154/

https://www.facebook.com/karskazciftligi/

 

 

Etiketler:
 
Ayrık otlarını temizleyeceğiz
 
Süpürge uçmaya başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yenimahalle’de tören geçişi
Yenimahalle’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde tören geçişi yapıldı.
‘O büyük ruh hep yaşayacak’
Ankara, 19 Mayıs 1919’un 100. yıl dönümünde, coşkulu kutlamalara sahne ...
Meşale gençlerin elinde yükseliyor
Ulu Önder Atatürk, 100 yıl önce Samsun’a çıktı ve Kurtuluş Savaşı’nın ...
 
Ödüller verildi şiirler okundu
Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı, Kahramankazan ve Kızılcahamam ...
Ata’nın toprağı Başkent’te
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla 32’ncisi düzenlenen ...
Başkentliler 100’üncü yılda Anıtkabir’e koştu
Yurdun dört bir yanından çok sayıda vatandaş, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, ...
 
‘Kurtuluştan Kuruluşa’ 450 km
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesini yaktığı ...
Lokantalarda şaşırtan değişim
Lokantalar artık kahvehanelener gibi...
Sahne öncesi Ata ziyareti
Küçük Hanımlar Küçük Beyler Uluslararası Çocuk Tiyatroları Festivali kapsamında, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri