Çipli akıllı kartın içinde sosyal güvenlikten vatandaşlık bilgilerine kadar her türlü veri bulunuyor. Böylece bürokraside tek kartla bütün işlemler yapılabiliyor. Ergün, bu konudaki çalışmalar hakkındaşu bilgileri verdi:
“TÜBİTAK olarak İçişleri Bakanlığımız ile birlikte yürüttüğümüz bu projede önemli aşamaya gelindi. Bu bir Ar-ge çalışmasıydı. Şimdi, bu uygulamanın çapını genişleteceğiz. Yani kaymakamlıkta nüfus ve vatandaşlık hizmetlerinden tutun da sağlık, sosyal, güvenlik hizmetleri, ikamet gibi bütün bu hizmetlerin, bu kimlik kartıyla dijital ortamda görülmesi mümkün olabilecektir.
Bolu’da başarılı olduk
Bunun pilot uygulaması Bolu ilinde yapıldı ve çok da başarılı oldu. İçişleri Bakanlığımız bu yıldan itibaren yaygınlaştırma çalışmalarını başlatacak. Biz de destek veriyoruz onlara. Yakın zamanda, tanıtımıyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapılacak. Şu an çalışmayla ilgili nihai noktaya geldik.
Tek kartla heryerde işlem
Akıllı kimlik kartı, birçok şeyin yerine geçecek bir kimlik kartı olacak. Nasıl vatandaşlık numarasıyla birçok şey yapılabiliyor akıllı kimlik kartı ile de bu imkana sahip olacağız. Bu kart taşınabilir, ehliyet gibi çipli bir kimlik kartı olacak. İçinde sosyal güvenlik bilgilerinden tutun da vatandaşlık bilgilerine varana kadar birçok veri olacak.
Bankadan, belediyeye
Akıllı kimlik kartları ile birlikte insanlar çok sayıda kimliği taşımaktan kurtulacaklar. Bu kimlikle birçok yerde, bankada, nüfus idaresinde, belediyede işlem yapılabilecek. Birçok yerde artık akıllı kimlik kartını gösterdiği zaman işlemlerini rahatça yapabileceği bir hale gelmiş olacak.”