Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
UEFA, Merih Demiral hakkında soruşturma başlattı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Enflasyonda düşüş dönemi başladı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli rüzgar uyarısı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
45 ilde 320 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı
HABERLER>SPOR
11 Aralık 2013 Çarşamba - 11:36

Kulübün Önünü Açtık

ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü Basın Sözcüsü Fatih Mert, Ocak ayının 3 ya da 4. haftasında yapmayı planladıkları kongre öncesinde değerlendirmelerde bulundu.

Kulübün Önünü Açtık

ANKARA / Görevde oldukları 11 ayda önemli işlere imza attıklarını belirten Mert, “Bu yönetimin de gücü belli. Bir lira gelir olmadığından maddi kaynak sıfır noktasına geldi. Bu camianın ekonomik açıdan güçlü olması gerekiyor” diye konuştu.

Ankaragücü’nde kongre rüzgarı yeniden esmeye başlarken, Kulüp Basın Sözcüsü Fatih Mert, genel kurulu Ocak’ın 3 ya da 4. haftasında toplamayı düşündüklerini belirtti. Mert, “Bu yönetim kulübün önünü açtı. Güçlü ve gerçekten hizmet edeceklerin yönetime talip olmasını istiyor, ‘buyrun gelin alın’ diyoruz. Ankaragücü büyük ve köklü bir camia. Bu markanın ekonomik açıdan çok daha güçlü olması gerekiyor” dedi.
11 aydır görevde olduklarını ve bu sürede önemli işlere imza attıklarını vurgulayan Mert, şunları söyledi:
“Bu kulübü, uçurumun kenarından alıp, buralara kadar getirdik. Tüm gelirleri haczedilen, bir lira girdisi olmayan bir ortamda bunları yaptık. FIFA borçları, TFF alacakları, cari borçlar, futbolcu ve personel maaşları, genel giderlerle birlikte, aylık 1 milyon TL’ye yakın harcama var. Tüm bunların altından kalkmak, kolay değil. Başkanımız Mehmet Yiğiner’in büyük özverisi ve kredisi, bizlerin de çabası ile kulübü ayakta tuttuk. FIFA borçlarını uzun vadeye yayıp, kulübün soluk almasını sağladık. Transfer yasağını kaldırdık. Ankaragücü’ndeki karmaşa ortamını bitirdik. Şu anda kulübün; hangi kuruma, hangi kuruluşa, hangi kişiye ne kadar borcu var, ne kadar sürede bu borcu ödemesi gerekiyor hepsinin tablosunu çıkarıp, fotoğrafı net bir şekilde ortaya koyduk. Bunları yaparken doğal olarak maddi kaynaklarımız, sıfır noktasına geldi. Ekonomik olarak güçlü ve gerçek anlamda hizmet aşkıyla yanıp tutuşanlara yönetimi devretmeye hazırız. Talip olacaklar, düzlüğe çıkmış, işlemleri rayına oturmuş bir kulüp bulacak.”

20 BİNLİK 19 MAYIS’DA 14 BİN KOMBİNE SATTIK

Uzun bir aradan sonra kombine kart çıkardıklarını, üyeliği serbest bıraktıklarını hatırlatan Mert, şöyle konuştu:
“Bugün geldiğimiz noktada, bin 475 delegeye ulaştık. Bin 250 TL getiren herkese delegelik yolu açtık. Kombine kartı, 14 bin rakamıyla sınırlı tuttuk. Tüm imkanları seferber edip, maddi kaynak oluşturmaya çalıştık. Bu süreçte çok yalnız bırakıldığımızı düşünüyorum. Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin Ankara’nın en önemli marka değeri olan Ankaragücü’ne yeterli desteği vermemesi, katkı sağlamaması bizleri üzdü. Taraftarımız, bu dönemde daha bilinçli bir şekilde takıma destek vermeye, kulüple bütünleşmeye başladı. 11 aydır yaptıklarımızın görülmesini ve bu çığlığa, artık birilerinin ses vermesini istiyoruz.”

KOLTUK VE REKLAM MERAKLILARINA VİZE YOK

Yiğiner yönetiminden önceki yakın zaman yönetimlerinin yanlışlarının kulübü çıkmaza sürüklediğini ve Ocak’taki genel kurulda benzer oluşumlara izin vermeyeceklerini belirten Mert, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz, hem ekonomik hem de temsil açısından güçlü bir yönetim gelsin bu kulübü hedefine ulaştırsın istiyoruz. Koltuk ve makam meraklıları talip olacaksa, kendi reklamını yapacaklar ortaya çıkacaksa, o zaman bu yönetim üzerine düşeni yerine getirir ve Ankaragücü’nü yarı yolda bırakmaz. Ankaragücü, bu sezonun sonunda mutlaka PTT Birinci Lige adım atmalı. Çünkü o ligin de kendine göre bir geliri var. Biz, bunun için uğraşıyor, bunun için didiniyoruz. Başkanımız Mehmet Yiğiner, yönetim içinden aday olabilecek isimleri de yüreklendiriyor. Ayrıca (Çevrenizde bu işi gönülden yapacak ekonomisi güçlü arkadaşlarınız varsa onları da bu oluşumun içine çekebilirsiniz) diyecek kadar açık yürekli ve (Görevde kaldığımız süre içinde kulübe sağladıklarımızı almayız) koşulunu öne sürecek kadar da samimi. Tüm bunlar, herkes tarafından iyi değerlendirilmeli.”ANKARA /

 
Lalegül Çarşısı yeniden açıldı
 
Halkbank 5’te 5 peşinde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Halkbank zorlu sınavda
ANKARA GAZETESİ /Bayan voleybol takımı, sıralamada bir alt basamakta duran Yeşilyurt’a konuk olacak.
Tek düşünce galibiyet
ANKARA GAZETESİ / Zirve yarışı veren Ankaragücü, sahasında ligin alt sıralarında ...
Gençler çıkış arıyor
ANKARA GAZETESİ / Ligde iki maç kaybeden, kupadan da elenen kırmızı-siyahlılar, ...
 
Leopar ‘Kaplan’a karşı
ANKARA GAZETESİ / Ankaraspor, kendi evinde Adanaspor’u yenip, galibiyet ...
Beştepe’ye kongre çağrısı
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği’nde, geçmiş dönemlerde 25 yıllık yöneticilik ...
Avrupa’da Başkent fırtınası
ANKARA GAZETESİ / Voleybol ve basketbolda Ankara’nın 3 temsilcisi, rakiplerini yendi.
 
‘Buz’ gibi eğlence
ANKARA GAZETESİ / Kurtuluş Parkı Atatürk Buz Paten Pisti, 33 yıldır buz ...
Arazide zorlu yarış
ANKARA GAZETESİ / Off Road Türkiye Şampiyonası’nın 6. yarışı sonunda genel ...
Lider Tirol’u ağırlıyor
ANKARA GAZETESİ / Avrupa Voleybol Şampiyonlar Ligi’ndeki Başkent temsilcisi, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri