Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>YEREL HABERLER
19 Şubat 2020 Çarşamba - 11:43

Mansur Yavaş otoparka ruhsat sözü vermiş

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın bir hafta önce yıktığı gazilerin otoparkını seçim öncesinde ziyaret ederek ruhsat sözü verdiği ortaya çıktı

Mansur Yavaş otoparka ruhsat sözü vermiş


Ankara Büyükşehir Belediye zabıta ekipleri Türkiye Gaziler Kültür ve Yardımlaşma Vakfı'nın (TÜGŞAV) Çankaya'da işlettiği Gaziler Otoparkı'nı 150 kişilik ekiple baskın düzenledi. Otopark, asfalt zemini iş makineleri ile kazılarak kullanılmaz hale getirildi. Otopark görevlileri zabıta ekiplerine dirense de başarılı olamadı. Bazı araçlar otoparkta mahsur kaldı. Vakıf Başkanı Lokman Aylar, "Bunun adı 15 Temmuz günü sokağa çıkıp gazi olan kardeşlerimizden intikam almaktır" dedi. Aylar, "Emri veren Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç ile görüşmemizde bana 'Siz vakıfsınız, eski başkana plaket verdiniz, cumhurbaşkanıyla görüşüyorsunuz, AK Partiye yakınsınız' gibi sözler söyleyip bana Cumhurbaşkanımızla olan resimlerimizi gösteriyor. Koç mesaisini 15 Temmuz günü tankların karşısına çıkan, mermilere göğüs geren vatan evlatlarıyla uğraşmak yerine, metrolarda fink atıp, FETÖ propagandası yapan vatan hainlerini yakalamak için harcasın" dedi.

GİRİŞ ÇIKIŞLARI KAPATTILAR
15 Temmuz Gazisi ve Gazi otopark işletmecisi 39 yaşındaki Şener Şener ise, "Bu alan boş olduğu için gazi kardeşlerimizle beraber yaklaşık 2 yıldır Çankaya Belediyesi'ne ecrimisille işletiyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimi değiştikten sonra bize burada sürekli zorluk çıkardılar. Büyükşehir Belediyesi çalışanları AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan'a yakın olduğumuz için sürekli bize baskı uyguladı. Baskıların sonucunda ecri misil kararı çıkarttırdık. Buradaki girişleri ve çıkışları kapattılar. Kapatmalarına rağmen biz tekrar açtık ve otoparkı kullanmaya devam ettik" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR AÇIKLAMA YAPTI
SABAH Ankara baskını "Gazilerin otoparkına çirkin saldırı" başlığı ile haber yaptı. Haber üzerine Büyükşehir yazılı açıklama yaptı. Söz konusu arsanın, yeşil alan olarak kullanılması için hibe edildiğine işaret edilen açıklamada şunlara yer verildi: "Bu arsanın, TÜGŞAV Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfını Denetleme Gıda Tic. A.Ş. tarafından iş yeri açma ve çalışma yönetmeliğinin 6. maddesine aykırı olarak ruhsat alınmadan otopark olarak faaliyete geçirildiği tespit edilmiştir. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekiplerinin park inşaatı çalışmaları devam eden ilgili alanın otopark olarak kullanılması mümkün görülmemektedir. Park tamamlandıktan sonra halkımızın istifadesine sunulacaktır."

BELEDİYENİN HAYAL ÜRÜNÜ
BUNUN üzerine TÜGŞAV'dan Büyükşehir'ekarşı açıklama geldi. Belediyenin yaptığı "Vakıfla görüşmelerin sürdüğü, otoparka alternatif yer önerisinde bulunulduğu ve Büyükşehir Belediyesi'nin vakfa yönelik desteğinin süreceği" yönündeki beyanlarının hayal ürünü olduğu kaydedildi.

BAŞKAN VERDİĞİ SÖZÜ TUTMADI
TÜGSAV'dan yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
 Başkan Mansur Yavaş seçim öncesi vakfımızı ziyaretinde bahse konu otoparkı ruhsatlandıracağı sözünü bizzat kendisi verdiği halde bu sözünü tutmadı.
 Vakıf Başkanı'nın siyasi tercihleri belediye yetkilileri tarafından sorgulandı. Şehitlerin davası siyasi bir davaya çevrildi.
 Vakıf üzeri örtülü tehdit edildi.
 Şehit ailelerinin işlettiği otoparkı 100-150 personel ve birçok iş makinesiyle basmak densizliktir.
 Vakıf ihtiyaç sahibi öğrencilere, gazilere, şehit yakınlarına yönelik maddi ve manevi desteklerin hız kesmeden sürdürecek.
 Vakıf Başkanımız, belediye yetkilisi, zabıta daire başkanı tarafından makamına davet edilerek, Belediye Başkanının Mansur Yavaş olduğunun unutulmaması imasında bulundu.
 Çok açık ve acı bir şekilde 'Burası CHP belediyesidir burada size ve faaliyetlerinize müsamaha gösterilemez' uyarısı yapıldı.
 Yapılan görüşmede şimdiye değin görev yapan belediye yetkilileri ve Cumhurbaşkanı ile yapılan görüşmeler ısrarla gündeme getirilmiş, diğer bazı siyasi partilerle sürdürülen görüşmelerden duyulan rahatsızlık nedeniyle adeta ateş püskürüldü.
 Ülkemizde yapılan ve birçoğu terör örgütleri ve onları destekleyenler aleyhine olan çalışmalarımız eleştirilmiş ve vakfımıza yani, gazilerimiz ve şehit ailelerine belediyenin kapısının kapatıldığı ifade edilmiştir.

2 BİN 89 DÜZENSİZ GÖÇMEN YAKALANDI
ANKARA Emniyet Müdürlüğü'nün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamaya göre, Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen yıl 47 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, 2 bin 89 düzensiz göçmen yakalandı. Yasa dışı geçişleri organize ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 130 şüpheliden 42'si tutuklandı

 

 
65 yaşında hayaline kavuştu
 
Cumhurbaşkanlığı: Suriye'deki askeri gözlem noktalarımız yerlerinde kalmaya devam edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Siteler mobilyası’nı dünyaya satacağız
Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın Elmadağ Mobilyacılar ...
Kosova’nın bağımsızlığı Atakule’yi aydınlattı
Bağımsızlığı Türkiye ve diğer birçok ülke tarafından hemen tanınan Kosova ...
Kırılan mezarlar onarılıyor
Hürriyet Ankara’nın ‘Mamak Ortaköy Mezarlığı’ndaki 20 gayrimüslim mezarının ...
 
Genç kediyi kutuda ölüme terk ettiler
Siyam cinsi altı aylık kedi, Yaşamkent’te çok sayıda sokak köpeğinin yer ...
Mesleğinizde ‘en iyi olmaya’ gayret gösterin
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Kadın Girişimciler Kurulu, ...
Bilmediğimiz hakkı savunamayız
Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ankara ...
 
34 yıllık tapu sevinci
Türkiye’nin önemli organize sanayi bölgelerinden biri olan İvedik OSB ...
Merasim Sokak şehitleri anıldı
Bölücü terör örgütünce 17 Şubat 2016 tarihinde Merasim Sokak’ta askeri ...
Yol arkadaşları muhtarlarımızın YANINDAYIZ
Muhtarlardan gelen önerileri proje yaptıklarını belirten Belediye Başkanı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri