Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SİYASET
12 Haziran 2013 Çarşamba - 10:23

Meclis'te Salya-Tükürük Gerginliği

ANKARA GAZETESİ / AK Parti Grup Başkanvekili Bahçekapılı, kendisinden önce kürsüye çıkan CHP'li Tezcan'ın, "tükürüklerinin kürsüyü pislettiğini" söyleyerek, görevlilerin kürsüyü temizlemesini istedi.

Meclis te Salya-Tükürük Gerginliği

ANKARA / AK Parti Grup Başkanvekili Bahçekapılı, kendisinden önce kürsüye çıkan CHP'li Tezcan'ın, "tükürüklerinin kürsüyü pislettiğini" söyleyerek, görevlilerin kürsüyü temizlemesini istedi. Tezcan ise "Kürsüyü son kullanan belliydi" dedi


 

CHP, Danışma Kurulu'nda oybirliği sağlanamadığı için "güvenlik güçlerince uygulanan orantısız gücün nedenlerine ilişkin" araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, grup önerisi olarak Genel Kurul'un gündemine getirdi.


 

ALLAH HEPİNİZİ BAŞTA BAŞBAKAN'I İSLAH ETSİN


 

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, öneri lehinde söz alarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yatıştırma dili değil, toplumu birbirine düşüren çatıştırma dili kullandığını ileri sürdü. Tezcan, "Allah hepinizi, başta Başbakan'ı ıslah etsin. Bir Başbakan, milletine dönüp dini ve milli değerleriyle kıştırtır mı?" diye sordu. Erdoğan'ın, "akil Taksim" yaratma peşinde olduğunu savunan Tezcan, Taksim Platformu'nu, mücadeleyi yürütenleri yok sayarak, kendine yakın kişileri temsilci diye belirleyip, konuşmaya çağırdığını öne sürdü.


 

SALYALARI KÜRSÜYÜ KİRLETMİŞ


 

Sataşma gerekçesiyle AK Parti Grup Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı söz istedi. Bahçekapılı, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut'tan, Genel Kurul'da kavasın görevlendirilmesini isteyerek, şunları kaydetti: "Lüften hizmetlileri görevlendirir misiniz, biraz önceki konuşmacının salyaları ve tükürükleri bu kürsüyü pisletmiş. Burada tükürükleri var. Ellerimi buraya değdirmeden konuşuyorum. Önce kendi tükürüklerini temizleyeceksin, burayı kirletmeyeceksin.


 

SALYALAR VAR BURADA


 

Erdoğan konuşuyor diye siyaset yapma olanağı buldunuz, acıyorum size. Alkışlayın arkadaşlar, bir şey bulmuşlar. Düştüğünüz acizlikten, siyaset üretememenizden utanın. Doğru düzgün konuşun, küfretmeyin. Ellerimi buraya koyamıyorum hala, salyalar var burada. Küfretmeye gelirse onu da yapmasını biliriz, o ağızla da konuşmasını biliriz. Ama biz sizin seviyenize inmeyeceğiz. Siz her türlü müziği dinleyen, tiyatroyu, sanatı bilen insanlarsınız, biz cahiliz, özür dileriz. Ama sandıkta çıkan halkın temsilcileriyiz."


 

CHP'Lİ İNCE, KAVASA TEPKİ GÖSTERDİ


 

Bahçekapılı'nın konuşmasından sonra kavas, elindeki bezle kürsüyü sildi. Bunun üzerine CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ayağa kalkarak kavasa tepki gösterdi.


 

Tezcan da bu sefer Bahçekapılı'ya sataşma gerekçesiyle karşılık verdi. Tezcan, Bahçekapılı'nın telaşını anladığını, Başbakan'a borcunu ödediğini, "bir dahaki dönemi nasıl olurum da garanti edebilirimin" hesabını yaptığını savundu. Tezcan, "Başbakan'ın peygamber olduğunu ifade eden bir grubun, grup başkanvekili olduğu için Başbakan'a söylenen her söz kendini rahatsız ediyor. Bunları anlatırken, heyecanından ağzından akan salyalar, biraz önce görevliler tarafından silindi. Kürsüyü son kullanan belliydi. Temiz dil deniliyor, ayyaş, kafası kıyak gençlik, alkolikler diyen kim bakın. El ele tutuşan çocukların, el ele tutuşmasından bile ahlak dışı bir şey anlayan kültür, hangi kültürdür dönüp bakın. Kimin ağzının salyalarının nereye aktığını göreceksiniz" dedi.


 

CHP'li İNCE, PERVİN BULDAN'IN ÜZERİNE YÜRÜDÜ


 

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İnce'ye, "Sizin kavasa bağırma hakkınız yok, senin kölen değil, görevini yapıyor" diye tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu da sinirlenerek Buldan'a doğru yürüdü, araya BDP Van Milletvekili Nazmi Gür girdi. Gür ile Aslanoğlu'nun tartşmasını, milletvekilleri sakinleştirmeye çalıştı. TBMM Başkanvekili Yakut, tartışmanın uzaması üzerine birleşime ara verdi.

AK Parti Isparta Milletvekili Recep Özel de görevli kavasa yönelik davranışı, "Kavasın üzerine şiddet uygulanmasını şiddetle kınıyoruz. Hepimizin saygı duyması gerekir. Buraya suyu değiştirmeye gelebiliyorsa kürsüyü temizlemek de asli görevi. Polise yürüdüğünüz gibi kavasa yürüyerek şiddetinizi ıspat ettiniz" diye eleştirdi.


 

AK Parti Grubu olarak polisi sevdiklerini, arkasında olduklarını dile getiren Özel, "Desteklemiyorsunuz bari küfretmeyin" dedi.


 

Konuşmaların ardından CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.ANKARA /

 

 

 
Halk Hamamının Temeli Atıldı
 
Yenimahalle Belediyesi'nde Yaz Hazırlıkları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı Açıklaması
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gökçehöyük Mahallesini ...
Sp Genel Başkanı Kamalak'a Saldırdı
ANKARA GAZETESİ / Gezi Parkı eylemlerinde polisin şiddet kullanmasını ...
Uslu: Eylemlerden Siyasi Bir Mesaj Çıkartamadım
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu, Gezi Parkı eylemleri ...
 
Kurtulmuş: Bizim Davamız, Medeniyeti Yeniden İhya ve İnşaa
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Bizim davamız, medeniyeti ...
CHP'den Aday Adaylarına Belediyecilik Kursu
ANKARA GAZETESİ / CHP, seçimlerde yerel yönetimlere aday olacak üyeleri ...
"Eylemi Anlamaya Çalışın"
ANKARA GAZETESİ / CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Taksim Gezi ...
 
Gölbaşı Belediye Başkanı, Muhtarlarla Buluştu
ANKARA GAZETESİ / Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, mahalle muhtarları ...
Ankara İçin 'Ortak Akıl Toplantısı'
Ankara Valisi ve Ankara Kalkınma Ajansı Başkanı Alaaddin Yüksel, Başkent'in ...
Vural: Gelişigüzel Konuşmayın!
ANKARA GAZETESİ / MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakanlık makamı ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri