Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Kuyu-26 Operasyonunda 8 Gözaltı
Kuyu-26 Operasyonunda 8 Gözaltı
16 İlin Valisi Değişti
16 İlin Valisi Değişti
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
HABERLER>SPOR
30 Mayıs 2014 Cuma - 09:47

‘Örnek mücadele verdik’

ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, yılların tahribatı sonrasında güç şartlarda ayakta kaldıklarını söyledi.

‘Örnek mücadele verdik’

ANKARA / Play-off serisinde Alanyaspor ile oynanan ilk maçta hakemin sonuca direk etki ettiğini ileri süren Yiğiner, ‘İlk 11’in 6 oyuncusundan bu dönemde faydalanamadık. Bundan sonraki süreçte; herkesi dinleyip, herkesle görüşüp, Ankaragücü için çözüm odaklı bir çalışma yürüteceğiz” diye konuştu.

 Ankaragücü Kulüp Başkanı Mehmet Yiğiner, yönetim, teknik ekip, oyuncular, taraftarlar ve medyanın takımın bir üst lige çıkma konusunda çok iyi niyetli bir yaklaşım sergilediğini belirtip, “Üzerimizde, hedefi gerçekleştirememiş olmanın bir burukluğu hakem. Ama her işte bir hayır vardır, düşüncesinden hareketle, geleceğe bakıyoruz” dedi.
Ankara Hürriyet Yazarı İhsan Kavak’a, geride kalan sezon ve önümüzdeki dönemle ilgili açıklamalarda bulunan Yiğiner, tüm çabalarının Ankaragücü’nü ayakta tutmak ve yaşatmak olduğunu vurgulayıp, olaylara sağduyulu yaklaşıp, herkesi dinleyeceklerini ve çözüm odaklı bir çalışma yürüteceklerini söyledi.
Ankaragücü’nün şu anki ligde bir sezon dana geçirecek olmasının maddi-manevi büyük kayba yol açacağını dile getiren Yiğiner, şunları söyledi:
“Yılların tahribatı sonrasında çok güç şartlarda ayakta kaldık. Ankaragücü camiası olarak örnek bir mücadele verdik. Yaptıklarımız ortada. Bundan sonra ne yapacaklarımız önemli. Bir önceki sezon en çok gol yiyen, küme düşen bir takımı, yarışmacı bir kimliğe soktuk. 80 milyona ulaşan borç belimizi büktü. FIFA borçları, küme düşme ve puan silme gibi cezaları bertaraf ettik. Bu süreçte hiç destek gelmedi. Bir slogan üretmemiz gerekiyordu ve ‘Diriliş’ sloganı ile takımı ayağa kaldırdık. Niye hedefe ulaşamadık. İlk 11’deki 6 oyucumuz play-off sürecinde bizimle değildi. Levent, Emre, Erhan ve Aytaç sakatlandı. Volkan sorun çıkardı. Mehmet Çakır’ın, Alanya maçında aldığı darbe sonrasında çenesine 15 dikiş atıldı. İkinci maçta oynamadı. İlk maçı da hakem elleriyle Alanyaspor’a verdi.”

SENET SEPETSİZ İŞLERİ YÜRÜTTÜK

“Bu sezonu iyisiyle kötüsüyle tamamladık. Bizim konumumuzda olan, Diyarbakır, Kocaeli, Sakarya ve Vanspor kaybolup gitti. Bundan sonra sakin ve itidalli olacağız. Bu borç yükü ile bu kulübü götürmemiz mümkün değil. Gelirlerin hepsi hacizli. Yapılandırılmış borçlar var. Hizmet alımı ile biriken borçlar var. Oyuncuların alacakları var. Ödemediğimiz takdirde serbest kalacaklar. Tüm bunları, senetsiz sepetsiz, kendi kişisel ilişkilerimizi kullanarak çözmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar bitirdiğimiz bir çok borç var.”
“Destek konusunda çok yalnız kaldık. Bandırma’da, Alanya’da gördük. Belediyeler, otoparkları takımlara verip, onlara sahip çıkıyor. Ankara’da, Keçiörengücü, Bugsaş, Ankaraspor’a sağlanan imkanlar bize de sağlansın istiyoruz. Belediye meclisinden Ocak ayındaki toplantıda 2 milyon TL yardım kararı çıktı. Şu ana kadar gelen bir şey olmadı. ATO’nun düzenlediği Ankara Alışveriş Festivali’nin, trilyonları bulan bütçesi, reklama ayırdığı muazzam rakamları var. Ancak, Ankaragücü’ne buradan reklam payı alamıyoruz. Görüşmeler yapıyoruz, olur olmadık bahaneler, gerekçeler sunuluyor. Ankara’nın en önemli marka değeri Ankaragücü böyle bir organizasyonda nasıl değerlendirilmez anlamış değilim.”
“Tüm bunlarla uğraşırken, bir de mahkemeler önümüze çıkıyor. Bizim, yönetimden uzaklaşmamızı istiyorlar. Ocak ayındaki genel kurula, seçim maddesi koydum ki birileri çıkıp aday olsun diye. Kimse çıkmadı. Yine tekrarlıyorum, Ankaragücü ile ilgili önemli projeleri olan, ekonomik ve temsil açıdan güçlü bir yönetim kurulacaksa, biz olağanüstü genel kurul kararı alır, 1-2 ay içinde de kongreyi toplarız. Gereken maddi manevi desteği de dışarıdan sağlarız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bizim derdimiz, Ankaragücü yaşasın, Ankaragücü ayakta kalsın.”

BİZ, BU İŞİN KRALINI YAPARIZ

“Yeni dönemde herkesi dinleyeceğiz. Teknik Direktörden rapor alacağız. Yönetimdeki arkadaşlarımızı, taraftar liderlerini, medyadaki dostlarımızı dinleyeceğiz. 1 ay istişare yapacağız. Çözüm odaklı bir çalışma içinde olacağız. Bu yönetim, bugüne kadar 24 milyon kaynak bulmuş. Saha içindeki adaletsizlik bizi yıkamaz, ama ekonomik sıkıntı çok büyük. Bunu aşmak için, nefisimizi bir tarafa bırakacağız, sayın valimize, tüm belediye başkanlarımıza, ticaret odası başkanımıza, bütün kurul ve kuruluşlara gideceğiz. Biz bu işin kralını yaparız ama öyle bir borç batağındayız ki neredeyse kıpırdayamayacak hale geliyoruz. Özellikle 1 ay içinde maddi kaynak bulmak zorundayız. Bir tek Sestak’ın bize zararı 2.5 milyon Euro. Gerisini siz hesaplayın... Şu an 7.5 milyon TL’yi masaya koysunlar, 2.5 milyon TL de biz buluruz. O zaman bu kulüp uçar. Bizim derdimiz, Ankaragücü’nün yaşaması.”
“Ankaragücü’ne, göreve geldiğimiz günden bu yana Süper Lig imkanları sağladık. Ama bu ligde kalmamız işleri daha da zorlaştırıyor. Ankaraspor PTT Birinci Ligde. Ankaraspor’un isim hakkının, Ankaragücü’ne devredilmesi, sarı-lacivert forma ve arma ile bir üst ligde mücadele edilmesi söz konusu olabilir mi diye soruyorlar ? Daha önce Kayseri-Kayseri Erciyes örnekleri var. Olabilir ama bunlar iki tarafın da konuşması gereken konular. Konuşulup, anlaşılırsa, karşılıklı adımlar atılabilir. Böyle bir konu gündeme gelirse Melih beyin de olumlu yaklaşım göstereceğini umuyorum.” ANKARA /

 
ANGİAD’a emniyet ziyareti
 
Yenimahalle zirvede
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilkent’te spor şöleni
ANKARA GAZETESİ / Özel Bilkent Lisesi’nin 19.’sunu gerçekleştirdiği Gençlik ...
Ankaragücü kemer sıkıyor
ANKARA GAZETESİ / Play-off yarı finalinde Alanyaspor’a yenilip sezonu ...
Eskrimde olimpiyat kotası
ANKARA GAZETESİ / Milli eskrimci Fatma Zehra Köse, 2014 Nanjing Yaz Gençlik ...
 
Bilkent’te spor şöleni
ANKARA GAZETESİ / Özel Bilkent Lisesi’nin 19.’sunu gerçekleştirdiği Gençlik ...
Beştepe Özdeş’e emanet
ANKARA GAZETESİ / Gençlerbirliği’nde, Mehmet Özdilek’in ayrılmasının ardından ...
AYBESK Süper Ligde
ANKARA GAZETESİ / Tekerlekli Sandalye Basketbol Birinci Liginde şampiyonu ...
 
Şifo dönemi bitti
ANKARA GAZETESİ / Başkan Cavcav ile Mehmet Özdilek arasındaki ikinci zirve ...
Tek çare kazanmak
ANKARA GAZETESİ / Ankaragücü, final vizesi alabilmek için, 1-0 kaybettiği maçın rövanşına çıkıyor.
Şefik Tetik’te Muay Thai günü
ANKARA GAZETESİ / Muay Thai Federasyonu Ankara İl Temsilciliği’nin organize ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri