2012 yılının ilk altı aylık döneminde ilde uygulanan toplam proje sayısının bin 198 olduğunu söyleyen Yüksel, projelerin toplam bedelinin 9.8 milyar ve fiili ödeneğin 1.4 milyar lira olduğunu belirterek, bu ödeneklerden dönem içerinde 738 milyon lira nakdi harcama gerçekleştirdiklerini ifade etti.
414 projeyle eğitim sektörünün en fazla yatırım yapılan alan olduğunu belirten Yüksel, 184 projeyle ulaşım sektörünün ikinci sırada yer aldığını söyledi. Yüksel, “Geleceğin reçetesi” olarak nitelendirdiği tarım sektörünün de 173 projeyle üçüncü sırada yer aldığının altını çizdi.
Turizm nefes tutmaktır
Turizme çok önem verdiklerini ve sektörel çalışmaların sonuçlarının tam oluşmadığını belirten Yüksel, “Turizm, nefes tutmaktır, sipere yatmaktır. Ankara kısa bir süre içinde ulaşım arterlerini tamamlayan, tanıtım kabiliyetini geliştiren, halkının kentini daha çok sahiplendiği ve turizm olgusunu daha iyi gördüğü bir kent olacak. Turizm 52 projeyle dördüncü sırada yerini aldı” dedi. Sağlık sektörünün ise 40 önemli projeyle bin 198 proje içinde beşinci sırada yer aldığını kaydetti. 2012 yılının daha verimli geçmesi için tüm kurum ve kuruluşların yöneticilerinin daha fazla çalışmaları gerektiğinin altını çizen Yüksel, şöyle devam etti:
Bürokrasiye takılmayın
“Ankara’da özellikle üst yöneticilerin kamu kaynaklarının kullanımı konusunda denetimlerini en üst seviyede tutmalarını istiyorum. Denetimler artmalı, harcamalar ve çalışmalar yakından izlenmeli. Kamu taşıtlarını mevzuatına uygun kullanılmalı. Yetkiler alt kademeye dengeli bir şekilde paylaştırılmalı. Vatandaş başvurularının bürokrasiye takılmadan hızla çözüme kavuşturulması gerekiyor. Hiçbir konuyu bürokratik bir takım tereddütler önünde tıkayıp vatandaşa geri çevirmeyin. Önümüzdeki yıllarda yönetim kadrolarını iklim değişiklikleri ve suların yönetimi, enerji verimliliği gibi konular meşgul edecek. Kurumlarda enerji verimliliği çalışmaları yakından takip edilmeli.”