Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
Bakan Bolat: Otomotiv ve Emlak Sektöründe Ciddi Düşüşler Sağladık
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
İnşaat Sektöründe Çalışan Sayısında Rekor
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
1 Milyondan Fazla Bina Denetlendi
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Balıkesir Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda 51 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
Narkoçelik-39 Operasyonlarında 293 Gözaltı
HABERLER>EĞİTİM-BİLİM
6 Temmuz 2013 Cumartesi - 09:37

Sağlık tecrübelerini körfeze aktaracaklar

ANKARA GAZETESİ / Körfez ülkeleri Türkye’nin sağlık sektöründeki tecrübelerinden faydalanacak. Ankara Üniversitesi ile Saudi German Hospital Group arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Tıp öğrencileri veya uzman doktorları Ankara’da eğitilecek.

Sağlık tecrübelerini körfeze aktaracaklar

ANKARA / Körfez ülkeleri Türkiye’nin sağlık sektöründeki tecrübelerinden faydalanmanmak için işbirliğini imkanlarını değerlendiriyor. Ankara Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalayan Saudi German Hospital Group, Dubai’deki hastanelerinin tıp hizmetlerinin geliştirilmesi, tedavi edilemeyen hastalarının Türkiye de tedavi edilmelerinin sağlanmasını hedefliyor. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nde işbirliği anlaşmasının imza töreni öncesinde konuşan Rektör Prof. Dr. Erkan İbiş, Saudi German Hospital Group’un Dubai, Arabistan, Yemen ve bir çok ülkede hastaneleri olan bir zincir olduğuna işaret ederek, anlaşmanın tıp alanında öğrenci veya uzman doktor seviyesinde eğitim desteğini kapsadığını belirtti.

İLERİ TIP UYGULAMALARI

İbiş, anlaşma çerçevesinde karşı tarafa hekim hizmeti desteği sağlayacaklarını söyleyerek, “Bir diğer işbirliği alanımız ise çözülemeyen vakalar olacak. Bunlar organ nakilleri ya da ileri tıp uygulamaları gibi vakaları kapsıyor. Zaman içerisinde bunu geliştireceğiz. Ankara Üniversitesi’nin misyonu içerisinde sadece ülkeye değil, ülke dışında da tıp hizmetini yaygınlaştırmak başta gelen amacımız” ifadelerin kullandı. Tıp alanında yapılan ileri uygulamaların hemen hemen tamamının kendi üniversitelerinde yapılabildiğini vurgulayan İbiş, şunları kaydetti:

BAĞLICA’YA TIP FAKÜLTESİ

“Biz Ortadoğu’ya, Arap ülkelerine, Afrika’ya, Kafkasya ve Balkanlara açılımımızı yapacağız. Şunu da not etmek istiyorum ki Bağlıca’da Sayın Başbakanımız tarafından, bize bin 500 dönüm bir yer tahsisi yapıldı. Orada da yaklaşık bin 300 yataklı bir tıp fakültesi inşa edeceğiz. Ama bir tıp fakültesi hastanesinin ötesinde, burası sağlıkta mükemmeliyet merkezi olacak. İleri teknolojinin uygulandığı, ileri araştırmaların yapıldığı bir merkez inşa edilecek. Sanıyorum imarı bitmek üzere, projelendirme çalışması bir yıl içinde biter ve arkasından inşaat başlar. Bütçe olanaklarına göre 4-5 yıl içerisinde hazırlanıp hizmete girer.”

TÜRKİYE’YE İHTİYACIMIZ VAR

Saudi German Hospital Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Sobhi Batterjee, imza öncesi yaptığı konuşmada, kendi kurumlarının tıp alanında Arap ülkelerindeki en büyük oyunculardan biri olduğunu belirterek, “Grubumuz 2020 yılına kadar dünya standartlarında otuz adet hastane inşa edecek. Şu anda 8 hastanemiz var ve inşaat halinde olan da altı hastanemiz mevcut” dedi. Ankara Üniversitesi ile görüşmeler yapmalarının nedeninin karşılıklı bilgi alışverişi olduğunu belirten Batterjee, Arap dünyasının tıp konusunda Türkiye ile bilgi alışverişine ve ortaklığa oldukça fazla ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

OLANAKLARI ARTIRILMALI

Saudi German Hospital Group Dubai CEO’su Dr. Reem Osman ise Ankara Üniversitesi markasını Körfez’de duyurmaya çalışacaklarını belirterek, “Ayrıca Türkiye ve Dubai arasındaki sağlık turizmi olanaklarını da artırmamız gerekiyor. Tıp sektöründe iki ülkenin gidebileceği işbirliği olanakları oldukça fazla. Bunun için çalışmalıyız” diye konuştu.ANKARA /

 
 

 
Çukurambar’ın 'yükselen yüzü’
 
Akvaryuma gelin geldi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Hedefimiz elit üniversite olmak’
ANKARA GAZETESİ / 85 yıllık tarihe sahip olan ve birçok ünlü ismin diplomasını ...
86 yaşında mezun oldu
ANKARA GAZETESİ / Eğitimin yaşının olmadığını bir kez daha gösteren 86 ...
Kamu Görevlilerine Etik Davranış İlkeleri Semineri Düzenlendi.
ANKARA GAZETESİ / Ankara'nın Pursaklar Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü ...
 
Türkiye'nin İlk İtfaiye Lisesi'nde Mezuniyet Çoşkusu
ANKARA GAZETESİ / İskitler Endüstri Meslek Lisesi İtfaiyecilik ve Yangın ...
Keçiören Bir Anaokulu Daha Kazandı
ANKARA GAZETESİ / TOGEMDER'in (Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal ...
Aile Merkezi Kursiyerlerine Tam Not
ANKARA GAZETESİ / Mamak Belediyesi Lalahan Aile Merkezi kursiyerlerinin ...
 
Kızılcahamam'da Karne Heyecanı
ANKARA GAZETESİ / Kızılcahamam'da ilk ve orta öğretim kurumlarında okuyan ...
Genç kızlara eğitim yardımı
ANKARA GAZETESİ / Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun Ankara ...
Isıtırken kirletmiyor
ANKARA GAZETESİ / Başkent’te özel bir okul, kurduğu ısı pompası sistemi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri