Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
7 Mayıs 2019 Salı - 16:01

Süper hayali erteledi

Eryaman Stadı’nda coşkulu başlayan gece, kabus gibi sonuçlandı. Teknik Direktör Üzülmez, mücadele etmeden kaybetmeyi kabullenemeyeceğini belirtip, “Hedefe ulaşacağımıza inanıyorum, sadece fırsatı teptik” diye konuştu.

Süper hayali erteledi

Spor Toto Birinci Futbol Ligi’nin lideri Gençlerbirliği, bir puan alması durumunda Süper Lige yükselişini garantileyeceği maçta, takipçisi Abalı Denizlispor’a 3-0 yenilip, bu hayalini ertelemek zorunda kaldı. Maça çıkarken 67 puana sahip Gençlerbirliği, rakibine; Deniz, Recep ve Kehinde’nin golleri ile mağlup olurken, Denizlispor, puanını 66’ya yükseltip, aradaki farkı bire indirdi ve şampiyon unvanı ile Süper Lige çıkma yolunda, Gençlerbirliği’ne ortak oldu.

 

RAKİBİMİZ İYİ ORGANİZE OLMUŞTU

 

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, maçla ilgili değerlendirmesinde, “Hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz ancak fırsatı teptik” diye konuştu. Üzülmez, kötü bir gece yaşadıklarını belirtip şunları söyledi: “Futbolda kaybetmek vardır ilk defa kaybetmiyoruz. Ancak böyle mücadele etmeden kaybetmeyi kabul edemiyorum. Rakibimiz iyi organize olmuştu. Şampiyonluğu kutlamak istiyorduk ama Denizlispor doğru işler yaptı ve hak ettiği bir galibiyet aldı. Karşımızda, dirençli ve istekli bir takım bulduk. İkili mücadeleleri kazandılar. Karşılaşlamada ciddi ve tedbirli olmamız gerekiyor. Sahada mücadeleden uzak bir görüntü içerisindeydik. Önümüzde iki maç daha var. Hedefimize ulaşacağımıza inanıyoruz. Önümüzdeki hafta puan ya da puanlar alıp camiayı hedefe ulaştırmak istiyoruz. Rakibe teslim olmuş bir görüntü bize yakışmadı. Şu an elimde olsa 11 oyuncuyu değiştiririm. Başarıya övgü varsa başarısızlığa da tepki vardır. Bu futbol, bu mücadele Gençlerbirliği’nin formasına, armasına yakışmadı.”

 

OYUNCULARLA TOPLANTI YAPACAĞIZ

Oyuncularla maçın analizini yapacaklarını dile getiren Üzülmez, şöyle konuştu: “Sonuç olarak; onu da desek, bunu da desek rakip bizden daha iyi oynadı. Oyuncularımın bu maçta kendi öz eleştirilerini yapmaları gerekiyor. Bu futbol, bu karakter, bu oyun içerisindeki yapılanma bize yakışmadı. Sonuç olarak bu oyuncu grubum bu ligin zirvesindedir. Onlar bu takımı zirveye taşıdı. Denizlispor’dan 1, Hatayspor’dan 6 puan öndeyiz. Ben onlara teşekkür ediyorum.”

 

BİRLİKTE SÜPER LİGE ÇIKARIZ

 

Abalı Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise Gençlerbirliği ile Denizlispor’un birlikte Spor Toto Süper Lig’e çıkacağını düşündüğünü ifade etti. Karşılaşmanın zor geçmesini beklediklerini dile getiren İldiz, “Ligi forse eden 2 takımın mücadelesinin zor geçeceğini biliyorduk. Son haftalarda içeride puanlar kaybettik. İçerde kaybettiğimizi deplasmanlarda telafi ediyoruz. Önümüzdeki haftayı da kayıpsız geçersek Süper Lig’e çıkacağız. Gençlerbirliği’nin de bizimle çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YENİ RAKİP GAZİŞEHİR

67 puana sahip lider Gençlerbirliği, ligin 33. haftasında deplasmanda, play-off hesapları içindeki Gazişehir Gaziantep ile karşılaşacak. Son hafta ise evinde bir başka play-off iddiası taşıyan Adana Demirspor’u konuk edecek. 66 puanlı Denizlispor, içerde Karabükspor, deplasmanda İstanbulspor maçları ile sezonu tamamlayacak. 61 puandaki Hatayspor ise içerde Giresunspor, deplasmanda Balıkesir Baltok ile karşılaşacak.

ÖNCE COŞKU SONRA HÜZÜN

Eryaman Stadı’na, önceki maçlara oranla daha fazla sayıda Gençlerbirliği taraftarı gelirken, kırmızı-siyahlılar, bu maça özel bir karografi hazırladı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala, maraton tribününden yükselen karografide, ‘Söz vermiştik kupa cennette’ yazısının olduğu görselde, merhum duayen Başkan İlhan Cavcav ve mevcut başkan Murat Cavcav’ın fotoları yer aldı. Bir başka dövizde ise, şampiyonluk kupasının etrafında, Gençlerbirliği ve Denizlispor logoları ile birlikte, tribün kardeşliği yaşayacak yazısı vardı. Gençlerbirliği yönetimi, rakip taraftara da jest yapıp, bir kale arkasının tamamını açtı. Bin 500 civarında yeşil-beyazlı taraftar takımını destekledi.

 

 
Renk cümbüşü ‘Holi Festivali’
 
Yaşamın her alanından parçalar sunuyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Böyle oynayınca kimseden korkmayız
Tecrübeli teknik adam, ligin kalan bölümünde iç sahada bir maç oynayacaklarını ...
Defansa zorunlu rotasyon
Ankaragücü’nde kritik Çaykur Rizespor maçı öncesinde Kitsiou ve Pinto ...
Taraftar istedi biletler ucuzladı
Sarı-lacivertliler, Süper Ligin 31. haftasında, Eryaman Stadı’ndaki kritik ...
 
Hasret bitiyor
Gençlerbirliği, bir yıl aranın ardından yeniden Süper Lige dönmek için son metreleri yürüyor.
Bu yenilgiyi hak etmedik
Sarı-Lacivertli ekibin Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, hakem Halil Umut ...
Lidere kolay rakip
Süper Lig için gün sayan Gençlerbirliği, 31. hafta maçında, haftalar önce ...
 
Derbi havası erken esiyor
Gençlerbirliği ve Ankaragücü, 8 sezon sonra yeniden Süper Ligde buluşmak için gün saymaya başladı.
Güçlü yürüyüş
İkinci Futbol Ligi’nde mücadele eden Keçiörengücü, bitime iki hafta kala yeniden zirveye çıktı.
Gelenek değişmedi
Gençlerbirliği, 1-0 kazanma alışkanlığını, İbrahim Üzülmez döneminde de ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri