Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Bakan Yerlikaya: İlgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başladı
Tokat’ta deprem
Tokat’ta deprem
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Kacır: Filistin davasına en büyük desteği veren lider Recep Tayyip Erdoğan’dır
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Bakan Koca: 1 gün öncesinden onaylanmamış randevular geçersiz kabul edilecek
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
Mahzen-28 operasyonlarında 41 şüpheli yakalandı
HABERLER>GÜNDEM
6 Aralık 2021 Pazartesi - 22:23

TÜSED fırtına kaynaklı hasarlara ilişkin açıklamalarda bulundu

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, geçtiğimiz günlerde başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına sebebiyle sigortalı kıymetlerde meydana gelen hasarlara ilişkin açıklamada bulundu.

TÜSED fırtına kaynaklı hasarlara ilişkin açıklamalarda bulundu

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği, geçtiğimiz günlerde başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi'ni etkisi altına alan fırtına sebebiyle sigortalı kıymetlerde meydana gelen hasarlara ilişkin açıklamada bulundu. TÜSED'in paylaştığı bilgilendirme metninde, rüzgarın sürüklediği veya attığı cisimlerin verdiği zararlarda, vatandaşların sigorta sözleşmelerine ve fırtına klozuna önemle dikkat etmesi gerektiğinin altı çizildi.

 

Türkiye Sigorta Eksperleri Derneği Genel Sekreterliği'nin paylaştığı bilgilendirme metni, aşağıda kamuoyunun bilgisine sunulmuştur:

"Konut ve işyerleri poliçelerindeki fırtına klozu; yağmur, kar, dolu ile beraber olsun veya olmasın münhasıran fırtına (10 metre yükseklikte hızı, saniyede 17.1 metre “7 bofor” dan fazla esen rüzgarlar) veya fırtına sırasında rüzgarın sürüklediği veya attığı şeylerin çarpması sonucu sigortalı şeylerde doğrudan meydana gelecek zararları kapsamaktadır.

7 bofor üzerindeki fırtına hasarlarında, nereden geldiği /devrildiği belli olsa dahi yakın sebep doğal afet sayıldığından zarar veren cisimlerin malikleri üçüncü kişilere ait kıymetlerde oluşan zarardan sorumlu tutulmaz. Basit bir örnekle; 7 bofor üzerindeki bir rüzgar hızı ile uçan bina çatısının, aynı bina önünde park halinde bulunan bir araca verdiği zarardan bina sorumlu tutulmaz. Bu durumlarda araçlar için  fırtına klozu olan bir kasko poliçesinin mevcudiyeti ayrıca önem arz etmektedir.

Ayrıca; toplu yaşam birimleri olan apartmanların çatıları, dış cepheleri 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre ortak alanlar olup, fırtınanın doğrudan etkisi veya sürüklediği cisimlerin çarpması sonucu oluşan hasardan, binada bulunan tüm bağımsız bölüm sahipleri sorumludur. Örneğin binanın çatısının fırtınada uçması sonucu oluşan hasar tutarı 100.000,00 TL olup, binada 10 bağımsız bölümün bulunması halinde: (öncelikle tapu/arsa payı oranında, pay hesabı olmaması halinde bağımsız bölüm adedi nispetinde) 100.000 TL/10 bağımsız bölüm =10.000,00 TL bağımsız bölüm başına hasar tutarı hesap edilecektir ve bağımsız bölüm sahipleri bu tutardan kanun gereği  sorumlu olacaktır. Sigorta sözleşmesinde bina ve fırtına teminatı bulunmakta ise sigorta şirketi tarafından ödenecek tazminat tutarı  bağımsız bölümün hasardaki payı oranında olacaktır. Müstakil konutlarda ise çatı ve dış cephede oluşan hasarın tümü sigorta şirketi tarafından tazmin edilmektedir.

Bina veya sitelerde, bu nevi risklere karşı bina/site ortak alanlarının teminat altına alınabildiği, ortak alanları teminat altına alan sigorta poliçeleri sigorta şirketleri tarafından düzenlenebilmektedir. Maliklerin bina/site yönetimlerinden bu şartlardaki poliçelerin düzenlenip düzenlenmediğini sorgulamaları, olası risklerde bina/site ortak alanlarında oluşan hasarlara karşı mağduriyet yaşamalarını engelleyecektir.

Bazı sigorta sözleşmelerinde, fırtına riskinin yüksek olduğu bölgelerde sigortalanan kıymetler için muafiyet uygulanabilmekte olup, sözleşmede ayrıca belirtilmektedir.
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
 
Zeynep Gül Yılmaz Tabloyu AK Parti değiştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre artış yaşandı.
Bakanlıktan rekor kredi ve burs ödemesi
Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2021 yılında yükseköğrenim öğrencilerine toplamda ...
Aralık ayı yardımcı kaynak destek paketi yayında
Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre ,çğrenci ve öğretmenlere ...
 
Erdoğan, Katar ziyareti öncesi konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi.
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
Türkiye'de koronavirüs vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı.
Haftalık insidans haritası yayımlandı
Sağlık Bakanlığınca hazırlanan haftalık insidans haritası yayımlandı.
 
Meslek liseleri antijen kiti üretti
Millî Eğitim Bakanlığı, Meslek liselerinin eş değerlerine göre çok daha ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kızılay'ın Türkiye Gönüllülük Ödülleri Töreni'ne mesaj gönderdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 Aralık Dünya Gönüllüler Günü vesilesiyle ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını elde etmesinin 87. yıl dönümü dolayısıyla video mesaj yayınladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk kadınının seçme ve seçilme hakkını ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri