Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
23 Haziran 2022 Perşembe - 21:51

Türkiye Pist Şampiyonası’nda ilk ve tek kadın pilot

Seda Kaçan, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Pist Şampiyonası’nda 30 yıl sonra yarışan ilk ve tek kadın pilot oldu.

Türkiye Pist Şampiyonası’nda ilk ve tek kadın pilot

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun düzenlediği Türkiye Pist Şampiyonası’nda bu yıl 30 yıl aradan sonra ilk kez bir kadın pilot yarıştı. Motor sporları tutkusunu 2020 yılından bu yana aldığı eğitimler ile geliştiren ve 2021 sezonunda takip ettiği Türkiye Karting Şampiyonası Senior Kategori’de aldığı 10 startta, 2 tanesi birincilik olmak üzere 7 podyum derecesi ile dikkat çeken Seda Kaçan, şampiyonayı ilk senesinde Türkiye üçüncüsü olarak tamamlamıştı. İlk ayak yarışları İzmir Ülkü Park Yarış Pisti’nde gerçekleşen 2022 Türkiye Pist Şampiyonası’na takımı Bitci Racing bünyesinde katılan Seda Kaçan, başarılı yarışıyla motor sporlarında kadınların varlığını göstermek adına önemli bir adım atmış oldu.

Endüstri Mühendisi ve PepsiCo’da yönetici olarak çalışan Seda Kaçan, insanların hangi yaşta ya da cinsiyette olursa olsun tutkularının peşinden gitmeleri gerektiğini, bu şekilde dünyada fark yaratabileceklerini düşünüyor. “Gerçek sen cesaret ister!” iletişim platformu ile gençleri her zaman hayatlarını dolu dolu yaşamaya ve potansiyellerini gerçekleştirmeye teşvik eden, atıştırmalık sektörünün lideri Doritos’un destekçisi olduğu Seda Kaçan’ın başarısı, markanın ana mesajlarıyla da birebir örtüşüyor.

Seda Kaçan, Türkiye’de genç kadınların hayallerini gerçekleştirme konusunda yeterince cesur olamadığını düşünüyor. Bu başarısıyla tüm gençlere, “Siz isterseniz, önünüzde hiçbir engel duramaz” mesajı vermek istediğini söyleyen Seda Kaçan, kendi hikayesini de şöyle anlatıyor:
“Üzücü olan bir gerçek var ki, genç kadınların %62’si hayallerinin önünde engeller olduğuna inanıyor. Ben motor sporlarına başlama fırsatı bulduğumda yaşım 27’ydi. Üstelik yıllardır da iş hayatının içindeyim, yani oldukça yoğunum. Yine de bu engellerin beni durdurmasına izin vermedim. Herkes, erkek egemen olan bu spora, üstelik de bu yaşta başlamamın önünde engeller sıraladı. Hiç kimseyi dinlemedim, cevabımı kupalarımla verdim. Geçtiğimiz sezon yarış deneyimi kazanmak için Türkiye Karting Şampiyonası’nı takip etmiştim. Ama asıl hayalim otomobil ile yarışmaktı. Bu hayalimi bu yıl Bitci Racing gibi ilk yılında 5 şampiyonluk kazanmış bir takım ile yaptığım için çok mutluyum. Başta Takım Direktörümüz İbrahim Okyay olmak üzere tüm takım beni çok destekliyor. Tüm sezon takip edeceğim şampiyonanın ilk yarışını 6‘ıncı, ikinci yarışını 5’inci olarak bitirdim. Yarışta elde ettiğim başarılarla arkadaşlarıma ilham vereceğim için de çok mutluyum.

Bizler hayallerimizi tek başımıza gerçekleştiremeyiz. Kurumların, spora ve sporculara olan desteklerinin yaygınlaşması da tüm arkadaşlarım için en önemli temennim. Ben çalıştığım kurum olan PepsiCo’dan bu anlamda çok destek aldım. PepsiCo’nun iki markasının bana verdiği destek çok yüreklendirici. Sponsorlarım Doritos ve Pepsi’ye çok teşekkür ederim” dedi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Sportif Direktörü Murat Kaya da Seda Kaçan’ın motor tutkusunu, “Türkiye Pist Şampiyonası’nda kadın varlığı adına önemli bir adım” olarak nitelendirdi. Murat Kaya, “Federasyonumuz lisanslı sporcularından sevgili Seda, otomobil sporları kariyerinde çok kısa sürede sağlam ve hızla mesafe kat ederek birçok kadın sporcumuza emsal teşkil ediyor. Seda’nın, bundan sonra atacağı adımlar ile de örnek oluşturmaya devam edeceğine yürekten inanıyoruz. Çıktığı bu yolda desteğimizle her zaman yanında olacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

 
Çin: "BRICS, dünya ekonomisinin toparlanmasına öncülük ediyor"
 
Merkez Bankası faizi sabit tuttu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Galatasaray, Okan Buruk ile sözleşme imzaladı
Galatasaray, Teknik Direktör Okan Buruk ile 1 yılı opsiyonlu 2 yıllık sözleşme imzaladı.
Galatasaray'da Torrent dönemi kapandı
Galatasaray'da, Teknik Direktör Domenec Torrent ile yardımcılarının sözleşmeleri feshedildi.
Büyükekşi'den Koç'a tebrik mesajı
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Kulüpler Birliği ...
 
Kulüpler Birliği Başkanlığı seçimi
Kulüpler Birliği Vakfı'nın yeni başkanını belirlemek için yarın seçim yapılacak.
Eskrim'de tarihi madalya
Türkiye erkek kılıç takımı, Avrupa Eskrim Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı.
Formula 1'de kazanan Max Verstappen
Formula 1 sezonun 9. yarışında birinciliği Max Verstappen kazandı.
 
A Milli Kadın Basketbol Takımı, Japonya'ya yenildi
A Milli Kadın Basketbol Takımı, hazırlık maçında Japonya’ya 83-57 mağlup oldu.
"Sultanlar'', Almanya'yı yendi
Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde Almanya'yı 3-0 mağlup etti.
Fenerbahçe'de başantrenör Itoudis
Fenerbahçe Beko'da Dimitris Itoudis dönemi başladı.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri