Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Terörle Mücadele Bizim Kırmızı Çizgimizdir
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Bakan Güler Gaziler Günü'nü Kutladı
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı 8 Ayda 815 Milyon Lira Ceza Kesti
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
MİT, PKK’nın Sözde Gara Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
HABERLER>SİYASET
17 Ağustos 2013 Cumartesi - 15:50

Umut Oran'dan o görüntüye açıklama geldi

ANKARA GAZETESİ / Umut Oran’dan Hacıbektaş açıklaması: "Olayların daha da büyümesini önledik. Şiddet yapanın alnını öpmem, karışlarım"

Umut Oran dan o görüntüye açıklama geldi

ANKARA / CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, dünHacıbektaş'ta Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a saldırı ve sonrasında kendilerinin olayın büyümesini önleme girişimlerine dair yazılı bir açıklama yaptı. 

Umut Oran, 'Biz orada vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştık, tansiyonu düşürdük. Daha sonra, uçaktan iner inmez hemen Sayın Bekir Bozdağ 'ı geçmiş olsun demek için aradım ancak kendisine ulaşamadım, makamından da bu saate kadar herhangi bir dönüş olmadı. Bizler, asla şiddeti, fiziksel saldırıyı kabul edemeyiz. Kime yönelirse yönelsin, fiziksel saldırı, hukukun sustuğu, hakkın sustuğu bir alandır. Bizler “incinsen de incitme” anlayışına sahibiz. Sayın Bozdağ 'a yönelik saldırıyı herkesten ve her şeyden çok da biz kınıyoruz. Ancak Sayın Bozdağ 'ın “Neredeyse CHP 'liler alnından öpecekti” şeklinde açıklama yapmasını da kınıyorum. Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım, Sayın Bozdağ 'ın bu sözü siyasi pozisyonu gereği söylediğini düşünüyorum' dedi. 

Adil cezayı alsın 

CHP İstanbul Milletvekili Umut Oran'ın açıklaması şöyle: 
'Dün Hacıbektaş 'ta yaşanan olaylarla ilgili Sn. Bekir Bozdağ 'ın açıklaması ile bugün basında yer alan olayın aktarılış şekli sebebiyle kamuoyuna açıklama gereği hissettim. Bu itibarla Sn. Bozdağ 'a bir kez daha geçmiş olsun diyor, saldırının failinin adil bir şekilde yargılanarak hak ettiği cezayı almasını temenni ediyoruz. 

Olay anının diyaloglarını anlattı 

Olayların başlangıcında sevginin ve hoşgörünün merkezi olan Hacı Bektaş-ı Veli Anma Törenlerinde protokol tribününde oturmaktaydım. Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir Bozdağ konuşurken halkın yoğun protestolarını da engellemeye, Sn. Bozdağ 'ın konuşmasını yapabilmesine yardımcı olmaya çalışıyorduk. Konuşma bitip, Sn. Bozdağ kürsüden indikten sonra bir anda büyük bir arbede oldu. Bir şahıs yanımıza gelerek “Polisler gazeteciyi öldürüyor görmüyor musunuz?!” diye bağırmaya başladı. Arbedenin çıktığı yere gittik, baktık ki, gazeteci olduğu söylenen boynunda kartı üzerinde yeleğiyle bir şahıs polisler tarafından yere yatırılmış, üstünde 30 kadar polis kendisine karşı çok sert bir müdahalede bulunuyor. Polis bizi o alana sokmayınca talebimiz üzerine İl Emniyet Müdürü yanımıza geldi. İl Emniyet Müdürü de sorularımız üzerine, kendisinin de henüz olayı tam olarak bilmediğini, kameralardan kontrol edeceklerini bildirdi. Ben de kendisine “o zaman bu adamı yerden kaldırın bu şekilde ölür bu adam” dedim. Şahsı yanımızdan aldılar, arkadaki konteynırın yanına götürdüler. Oraya gittiğimizde şahsın bayılmak üzere olduğunu, kelepçelerin çok sert bir şekilde sıkıldığını fark ettim. İtiraz edince emniyet müdürünün talimatıyla kelepçeler biraz gevşetildi, bu arada bayılacağını söyleyen şahsın su içmesini, yüzünü yıkamasını sağladık. Şahıs kendine gelince “ben sadece protesto ettim” diye bağırarak polisleri protesto etmeye başlayınca büyük bir kalabalık da etrafımızda toplanmaya başladı. 

Emniyet Müdürünün uyarısı üzerine şahsı sakinleştirdim 

O dakika itibariyle Sn. Bozdağ 'ın bir saldırıya uğradığı tam olarak bilinmiyordu, herkes bir protestocu şahsa polisin sert müdahale ettiğini düşünmekteydi. İl Emniyet Müdürü bu şekilde kendisini buradan çıkartamayacaklarını şahsın bağırmaması gerektiğini belirtince bu kişinin yanına giderek “bağırmazsan, sorun olmadan polis seni çıkartacak” diye uyararak sakinleşmesini sağladım. Bunun üzerine etraftaki kalabalığa karşı çok daha vahim olay yaşanmadan emniyet müdürü ve milletvekilimiz eşliğinde bu şahıs karakola götürüldü. Polisler de olayların daha da büyümemesi için bu noktada sorumlu davranmışlardır. 

Olayın daha da büyümemesini sağladık 

Sonuç olarak biz orada vatandaşla polisin karşı karşıya gelmemesi için çalıştık, tansiyonu düşürdük. Olay da bu şekilde bizim müdahalemiz ve emniyetin yapıcı tutumu ile daha fazla büyümeden önlendi. Daha sonra, uçaktan iner inmez hemen Sayın Bekir Bozdağ 'ı geçmiş olsun demek için aradım ancak kendisine ulaşamadım, makamından da bu saate kadar herhangi bir dönüş olmadı. Bizler, asla şiddeti, fiziksel saldırıyı kabul edemeyiz. Kime yönelirse yönelsin, fiziksel saldırı, hukukun sustuğu, hakkın sustuğu bir alandır. Bizler “incinsen de incitme” anlayışına sahibiz. 

Alın öpmem o alnı karışlarım 

Sayın Bozdağ 'a yönelik saldırıyı herkesten ve her şeyden çok da biz kınıyoruz. Ancak Sayın Bozdağ 'ın“Neredeyse CHP 'liler alnından öpecekti” şeklinde açıklama yapmasını da kınıyorum. Bırakın şiddet yapanın alnını öpmeyi, o kişinin alnını karışlarım, Sayın Bozdağ 'ın bu sözü siyasi pozisyonu gereği söylediğini düşünüyorum. Biz meşru alanın dışına çıkan herkesin de karşısındayız, herkesin en adil şekilde yargılanarak adaletin tecelli etmesini de istiyoruz. 

Bu noktada, CHP sanki hukuk dışı yöntemleri benimsiyormuş algısı üretmek için belli yayın organlarında kasıtlı olarak çıkartılan yorumları kınıyor, gerçeğe karşı saygısı olmayan bu anlayışı da reddediyoruz. ANKARA /

 
Diyarbakır'da 'PKK' kavgası: 8 ölü
 
Hakan Şükür'den ayetle başlayan deprem yazısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan'dan gündem değerlendirmesi
ANKARA GAZETESİ / Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan dönüşü gazetecilerin ...
Obama'dan Mısır açıklaması
ANKARA GAZETESİ / Obama, Mısır'da güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği katliam hakkında konuştu...
Mısır ordusundan sert uyarı
ANKARA GAZETESİ / Mısır ordusu, ülkede ilan edilen sokağa çıkma yasağına ...
 
Mısır yönetiminde ilk çatlak
ANKARA GAZETESİ / Mısır Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Baradey istifa ...
'Sarıgül CHP'ye girerse CHP parçalanır'
ANKARA GAZETESİ / CHP Manisa Eski Milletvekili Şahin Mengü, Şişli Belediye ...
Kulisleri karıştıracak iddia
ANKARA GAZETESİ / İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Aziz Kocaoğlu, ...
 
Tayyar'ın tweeti Sarıgül'ü çıldırtacak
ANKARA GAZETESİ / AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Şişli ...
AK Parti'de yerel seçim hareketi
ANKARA GAZETESİ / Yerel seçim hazırlıklarını sürdüren AK Parti, 81 il ...
Sarıgül'den CHP'li Tekin'e jet yanıt
ANKARA GAZETESİ / Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Hiçbir siyasi ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri