ANKARA’daki ikinci hastanelerini 2011 yılının ortalarında, GMK Bulvarı’nda açmayı planlayan Kudret Göz Grup Hastaneleri Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bahadır, “yazılı olmayan kurallar”dan şikayet etti. Oturmamış bilgisayar sistemleri, yazılı olmayan kurallar, kanunda açık olmayan noktalarda keyfi muameleler sebebiyle çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını belirten Bahadır, “İnsanı insanla kontrol etmek çok zor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun 450 milyon muayeneyi elemanla kontrol etmeye çalışması, 15 bin kişilik bir kontrol ekibi de kurulsa zor bir iş” diye konuştu.
Kanuna uygun
Örnekleme sistemiyle çalışıldığını anlatan Bahadır, “200 evraktan 10 tanesi isteniyor. Bu 10 evraktan birinde hata görüldüğünde, 20 ile çarpılarak ceza veriliyor. Bunu seçerken de bilgisayar en sorunlu hastalardan seçiyor. Bunların yönetmeliklere ve kanuna uygun hale getirilmesi bizi rahatlatacaktır” dedi.
Daha insani ve çağdaş
Geçmİşte, Ankara’da bir hastane sadece göz dalında çalışabilir mi düşüncesinin hakim olduğunu belirten Bahadır, “Şu anda görüyoruz ki, hastanemiz hizmete yetişemiyor. Bizden sonra 10’a yakın merkez açılmasına rağmen, bu alandaki hizmet gittikçe gelişiyor. Demek ki böyle bir hizmet açığı varmış ve insanlar geçmişte bu alanda çok iyi hizmet alamıyormuş” diye konuştu. Bahadır, sektörün durumu ve yeni projeleriyle ilgili olarak şunları anlattı: “Yaklaşık 30 sene önce göz alanında muayene olabilmek bile çok önemliydi. Hizmetin verilir gibi yapılıp verilmediği bir sistemden bugüne geldik. Şu anda hastamız randevu alarak geliyor. Hizmetin sunuluş biçimi daha insani ve çağdaş. Bu şekilde olduğu zaman, hastanın geri dönüş hızı da yüksek oluyor.” Bahadır “Hizmete ulaşılabilirlik, hizmet alacak insan sayısını arttırıyor. Geçmişte çok sıkıntı çekilen göz alanında problemler oldukça azaldı. Bizim rekabetimizin pozitif etkileri, üniversite ve devlet hastanelerinde de görülüyor.