Türkiye İstatistik Kurumu, 2023 yılına ait kültür ekonomisi ve kültürel istihdam verilerini açıkladı. Buna göre, kültür harcamaları 2022'ye göre yüzde 84,7 artarak 276 milyar 338 milyon liraya ulaştı. Kültür harcamalarının gayrisafi yurt içi hasılaya oranı ise yüzde 1 olarak kaydedildi. Devletin kültür harcamaları, toplam devlet harcamalarının yüzde 64,3'ünü oluştururken, bu harcamalar 177 milyar liraya yükseldi.
Hane halklarının kültür harcamalarında, en büyük payı yüzde 22 ile veri işlem ekipmanları, yüzde 21 ile televizyon ve ekipmanları, yüzde 15 ile ise kitaplar aldı.
Kültürel sektörlerde faaliyet gösteren girişimlerin katma değeri ise yüzde 94 artarak 108 milyar lirayı geçti. Katma değerin büyük kısmı, medya basımı, sinema ve müzik alanlarındaki faaliyetlerden elde edildi. Kültürel mal ihracatı yüzde 47,7 artarak 263 milyar liraya çıkarken, ithalat da yüzde 87,5 oranında arttı. Kültürel mal ihracatının toplam ihracat içindeki payı yüzde 4,3, ithalatın ise yüzde 1,8 oldu.
Kültürel istihdamda ise yüzde 9'luk bir artış yaşandı ve 743 bin kişi kültürel sektörlerde istihdam edildi. Kültürel mesleklerde çalışanların büyük çoğunluğunu el sanatları çalışanları, mimarlar, sanatçılar ve yazarlardan oluştu. Kültürel faaliyetlerde en fazla istihdam edilen alanlar arasında mimarlık ve yaratıcı sanatlar yer aldı.