Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>SPOR
10 Mart 2020 Salı - 10:31

Adalet bekliyorum

Topladığı puanlarla Dünya Tekvando Federasyonu sporcu sıralamasında 3. sırada yer aldığını belirten, 2 dünya şampiyonu unvanına sahip sporcu, “İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken, bu haksızlığa sessiz kalmayacağım” dedi.

Adalet bekliyorum

Dünya ve Avrupa şampiyonu Ankaralı milli tekvandocu İrem Yaman, kadınlar 57 kiloda 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda Türkiye’yi kendisinin temsil etmesi gerektiğini savundu.

Milli sporcu Yaman, 2020 Tokyo Olimpiyatları’na hak ettiği halde katılamama gibi bir durumla karşı karşıya olduğunu belirip, şöyle konuştu:

“Olimpiyatlara katılmak için puan veren, son 4 yılın uluslararası turnuvalarında, topladığım puanlarla Dünya Tekvando Federasyonu sporcu sıralamasında 3 sıradayım. Tokyo 2020’ye hazırlanırken, 4 yılda; 2 kez grand prix şampiyonluğu, 2 kez Üniversiade Oyunları şampiyonluğu, 3 kez Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Ayrıca ilk grand slam şampiyonluğu ve Türkiye adına 2 kez dünya şampiyonluğunu elde eden ilk kadın sporcu benim. Dünya Tekvando Federasyonu sporcu sıralamasında, aynı sıklette mücadele ettiğim diğer sporcu Hatice Kübra İlgün 5. basamakta. Ülkemiz adına yalnızca 1 sporcu olimpiyatlara gidecek. Şu ana kadarki gözlemlerim ve duyumlarım Tokyo 2020’ye şahsımın değil de diğer sporcunun katılacağı yönünde. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi sayfasında da bu açıkça yayınlandı.”

ŞAMPİYONLUKLARIN HİÇ BİR ÖNEMİ KALMADI

“Federasyon yetkilileri ve teknik direktörüm birinci olduğum 2019 Dünya Tekvando Şampiyonası’nda sakat olarak yarıştığımı biliyordu. Sporcu sıralamasında üst basamakta ben yer aldım. Federasyon şöyle bir açıklama yaptı; ‘sıralama açıklanmadan aldığı puanlarla diğer sporcu senin üstüne geçmiştir. Avrupa oyunları müsabakasına seçme yapılacaktır. 4 yıllık süreç gözetilmeksizin sadece aralık ayında yapılacak grand prix müsabakasında en iyi dereceyi elde eden sporcu olimpiyatlara katılacaktır’ diye. Yapılan seçme ile 4 yıl boyunca mücadele ettiğim turnuvalarda kazandığım şampiyonlukların hiç bir önemi kalmadı. Bu genelgenin önümü kesmeye dönük olduğunu düşünüyorum.”

OLİMPİYAT ŞAMPİYONUNU İKİ KEZ YENDİM

“Buna rağmen seçmeye girip kazandım. Avrupa Şampiyonası’na katılarak finalde de son iki olimpiyat şampiyonu İngiliz sporcuyu sayı farkıyla yenerek birinci oldum. Dünya Tekvando Federasyonu tarafından yeni sıralama açıklandı ve sıralamada Avrupa Şampiyonası’ndaki puanım eklenmeden dahi diğer sporcunun benim önüme geçemediği verilerle açıklanmış oldu. Aslında haksız yere Avrupa Şampiyonası’nın seçmesi yapıldı. Bundan sonraki süreçte yeni bir seçme yapılacak dense bile artık o seçmeye girmem. Hakkım olanı teslim etmem.”

RAKİPLERİM BENİ MADALYAYA YAKIN GÖRÜYOR

“Moskova’da Aralık 2019’da yapılan grand prix müsabakasında Hatice Kübra İlgün beni yendi. Her şampiyon gibi benim de yenilmem gayet normaldir. Olimpiyatlarda Türk milletini onurlandırmak için yaptığımız bu uzun süreli çalışma ve mücadelenin böyle bir kaç kişinin keyfiyetine bırakılmasının doğru olmadığını düşünmekteyim. Rakiplerimin ve antrenörlerinin de 57 kiloda olimpiyat madalyasına ne kadar yakın olduğumu bilmesi de ince bir ayrıntı.”

YETKİLİLERİN DUYARSIZ KALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM

“Olimpik sırada önde olan sporcunun olimpiyata katılmasını istiyorum. Adalet bekliyorum. Kazandığım olimpiyat kotası için sonuna kadar mücadele edeceğim. Ocak ayındaki son sporcu sıralaması olimpiyat kotasını alanların belirlendiği sıralama. Bu sıralamada ben 3, rakibim 5. durumda. Sporcu olarak kimseyle sorunum olamaz. Adaletin şaşmayacağını bu mücadelenin sadece benim değil Türk milletinin mücadelesi olduğunu düşünüyorum. İlk kadın olimpiyat şampiyonluğunu ülkeme kazandırmaya bu kadar yakınken bana yaşatılan bu haksızlığa sessiz kalmayacağım. Bu hukuksuzluğa ve adaletsizliğe başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere diğer ilgili kurumların duyarsız kalmayacağını düşünüyorum. Bana yapılan bu yanlışın bir daha başka bir kadın sporcunun başına gelmemesi için mücadeleme devam edeceğim. Bana yapılan bu adaletsiz yaklaşım, bakanlığı, Tekvando Federasyonunu, antrenörleri, sporcuları, kulüpleri ve yetkilileri töhmet altında bırakacaktır. Burada söz sahibi olan herkesin adaletin yanında yer alacağına inancım tam.”

 
Ankara’yı onlar taşıyor
 
Zemini ısıtıp şekillendiriyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Herkes vicdanlı olsun
Ankaragücü’nün yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Mert, “110 yıllık ...
Her maç final parola 3 puan
Teknik Direktör Akçay’a yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmede bulunan ...
'Ankara’da attığım çekiç pikabın kasasına düştü'
“Son olimpiyatım Tokyo 2020 diye düşünüyorduk ama neden altıncı olimpiyata ...
 
Hedefimiz 3’ten 93’e kadar herkes için spor
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı: “HisApp ...
Gençler’de zorunlu revizyon
Süper Ligde en kritik haftalar geçilirken, Stancu ve Sefa’nın sahalara ...
Bu performansla dipten çıkılmaz
Ankaragücü, geride kalan 24 haftada, 0.83 ortalama ile 20 puan topladı. ...
 
A.Gücü’nde huzursuz günler
Müsabakanın ardından Eryaman Stadı’nda ve sosyal medyada, Teknik Direktör ...
Ziraat Arkas’a takıldı!
Karşılaşma öncesinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına ...
A.Gücü’nde yüzler düştü
İki galibiyetin verdiği olumlu hava, derbi yenilgisinin ardından gelen ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri