Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Narkoçelik-9 operasyonlarında 1 ton 43 kg uyuşturucu ele geçirildi
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
Meteoroloji'den kuvvetli rüzgar ve çığ uyarısı
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İstanbul’da Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileriyle bi araya geldi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Güler: 24 Temmuz 2015’ten bu yana 40 bin 213 terörist etkisiz hale getirildi
HABERLER>SPOR
8 Mart 2020 Pazar - 12:43

Herkes vicdanlı olsun

Ankaragücü’nün yaşam mücadelesi verdiğini vurgulayan Mert, “110 yıllık bir kulüp burası. Bizi bu kadar kolay harcamayın. Konuşmak mı gerekiyor, konuşanın sesi fazla çıktığı zaman mı bu işler yapılıyor anlamıyorum” ifadelerini kullandı.

Herkes vicdanlı olsun

Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş’a 2-1 mağlup olan MKE Ankaragücü’nde, hakem yönetimine tepki var. Başkan Fatih Mert, ilk yarıda Sedat Ağçay’ın düşürüldüğü pozisyonun penaltı olduğunu savundu.

Maçla ilgili değerlendirmede bulunan Mert, “Devre arasında hakem camiasından güvendiğim insanlara bu pozisyon nedir diye sordum. Sedat’ın pozisyonunun penaltı olduğunu söylediler. Bize çok kolay çalınıyor ama maalesef bize verilmesi gereken penaltılar verilmiyor. Çok çabuk kart çıkıyor. Bugün 5-6 futbolcumuz sarı kart gördü. Geçen hafta keza aynı. Kaybettiğimiz maçların çoğunu 10 kişi oynayıp kaybettik” diye konuştu.

VAR’A NEDEN GİDİLMİYOR

Maçın başında penaltı golüyle geriye düştüklerini dile getiren Mert, şunları söyledi:

“Ondan sonra dengeyi sağladık. Daha sonra atak yapmaya başladık. Sedat’ın düştüğü pozisyonda hakem penaltı vermedi. VAR’a da gidemedi. Geçen hafta Sivas maçında 35. dakikadan itibaren 10 kişi oynamak zorunda kaldık. Ankaragücü olarak ne şartlarda buraya geldiğimizi bütün spor kamuoyu biliyor. Bu takım ligin ilk devresinde transfer yapamadı. Çok zor şartlarda oynadı. Transfer yapamadığı için rakipleriyle eşit olamadı. Hakemleri de anlamıyorum. Göreve geldiğim günden beri 4,5 aydır bugüne kadar hiç konuşmadım ama Türkiye’de konuşmak mı gerekiyor bilmiyorum. Konuşanın sesinin fazla çıktığı zaman mı bu işler yapılıyor anlamıyorum. Ben vicdan diyorum. Bu kulüp burada bir yaşam mücadelesi veriyor. Lütfen herkes vicdanlı olsun. 110 yıllık bir kulüp burası. Bizi bu kadar kolay harcamayın. Oyuncular ve teknik ekip de penaltı olduğunu düşünüyor. Son pozisyonda hakem VAR’a gitti. O pozisyonda niye gitmedi, onu anlayamadık. VAR neden uyarmadı. Aslında söylenecek çok şey var da malum sebeplerden dolayı söyleyemiyoruz.”

BİR SAAT NİYE BEKLİYORUZ

Yayıncı kuruluşun maç sonu açıklamalarının yeri ve zamanı ile ilgili yaptığı düzenlemeyi de eleştiren Mert, “Yayıncı kuruluşun haklarını Kulüpler Birliğinde dün de konuştuk. Tüm kulüpler ellerinden geleni yapıyorlar. Yayıncı kuruluşu da beklemem gerekiyor. Bu çok değişik bir uygulama. Buna bir standart getirilebilir. 4-5 kulüp 150 bin lira ceza almış. Bu çok mantıklı gelmedi bana. Bunun yeri ayarlanabilir. Biz de çıkıp rahat rahat söyleyeceğimizi söyleyelim. Bir röportaj vermek için 1 saat beklemek zorunda kalmayalım” ifadelerini kullandı.

YA İDAMLIK YA BAYRAMLIK ÇANTA

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, takımının Beşiktaş’a 2-1 mağlup olduğu maçta puan alamamının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Akçay, karşılaşmayla ilgili olarak, yaptığı değerlendirmede, “İstanbul’dan elimiz boş döndük. Geçmiş olsun denilecek üçüncü maçımız oldu. Tebrikler denilecek bir maç oynamak beklentimizdi. Sahada ayakta durduk. Belki kırılma anı olabilirdi, onu elimize geçiremedik” dedi.

Beşiktaş’ın kağıt üzerinde rakipleri olmadığını vurgulayan Akçay, şöyle konuştu:

“Ligin kısalmasıyla her takımı rakip olarak algılamak zorundayız. Bu anlayışı sürdürüyoruz. Görevimi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum. Antrenörlük benim için çok kolay. Bir şeyleri kötü gösterebilir, kendime avantaj edici konuşmalar yapabilirim. Sorun çözmek için buradayım. Bana verilen her oyuncuyu çalıştırmalıyım. Elimden gelenin en iyisini yapmakla sorumluluk alıyorum. İyi ücret alıyoruz. İyi şeyler bize sunuluyor. İki çantamız var; biri idamlık, biri bayramlık. Ya idamlık çantasını verirler ya bayramlık çantayı.”

Akçay, gelecek hafta oynayacakları Çaykur Rizespor maçıyla çıkış yakalayabileceklerine inandığını dile getirdi.

KARİUS BİLE ŞAŞIRDI

Ankaragücü’nün tecrübeli futbolcu Sedat Ağçay, hakem Arda Kardeşleri eleştirdi. Maçın ardından basın mensuplarının bulunduğu alandan çıkış yapan sarı-lacivertli futbolcu çok sinirli olduğunu belirterek mikrofonlara konuşmak istemedi. Maç ile ilgili değerlendirmesini çıkış kapısının önünde yapan Sedat Ağçay, “Çok sinirliyim konuşursam ceza alırım. Hakkınızı helal edin, konuşmayacağım. Bu nasıl bir maç yönetmek? Karius, ‘Sana niye sarı kart verdi? Penaltı olup olmadığına hiçbir şey demiyorum ama sana nasıl sarı kart verdi?’ diyor” ifadelerini kullandı.

AKÇAY İLE 3. YENİLGİ

 Beşiktaş’a 2-1 mağlup olan MKE Ankaragücü, Teknik Direktör Mustafa Reşit Akçay göreve geldikten sonra üst üste 3. maçını kaybetti.

Bu sezon 8. haftada Beşiktaş ile sahasında 0-0 berabere kalan Ankaragücü, bu maçın ardından 9 puanla 13. sırada yer alıyordu. 9. haftada Rizespor’a 2-0 yenilen başkent ekibi, 9 puanla 16. sırada düşme hattına girdi. Sonrasında üst üste 5 maç kaybeden Ankaragücü, 15. haftada Galatasaray ile deplasmanda 2-2 berabere kalırken, 10 puanla düşme hattında kalmayı sürdürdü. Yeni transferlerle taraftarına ümit veren sarı-lacivertliler, teknik direktör Mustafa Reşit Akçay ile anlaşarak 20. haftada çıktığı ilk maçında Kasımpaşa ile 1-1 berabere kaldı.

Malatyaspor’u 1-0, Fenerbahçe’yi 2-1 yenen Ankaragücü, ligde tutunma konusunda taraftarlarına ümit verirken, derbide Gençlerbirliği’ne 1-0, Sivasspor’a 3-0, Beşiktaş’a da 2-1 mağlup olarak, Akçay yönetiminde üst üste 3. yenilgisini aldı.

 
Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara yatacak
 
Adliye gelmeden hastane açılmadan ulaşım çözülmeli
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Her maç final parola 3 puan
Teknik Direktör Akçay’a yönelik eleştirilerle ilgili değerlendirmede bulunan ...
'Ankara’da attığım çekiç pikabın kasasına düştü'
“Son olimpiyatım Tokyo 2020 diye düşünüyorduk ama neden altıncı olimpiyata ...
Hedefimiz 3’ten 93’e kadar herkes için spor
Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Yasin Bölükbaşı: “HisApp ...
 
Gençler’de zorunlu revizyon
Süper Ligde en kritik haftalar geçilirken, Stancu ve Sefa’nın sahalara ...
Bu performansla dipten çıkılmaz
Ankaragücü, geride kalan 24 haftada, 0.83 ortalama ile 20 puan topladı. ...
A.Gücü’nde huzursuz günler
Müsabakanın ardından Eryaman Stadı’nda ve sosyal medyada, Teknik Direktör ...
 
Ziraat Arkas’a takıldı!
Karşılaşma öncesinde Suriye'nin İdlib kentinde şehit düşen askerler anısına ...
A.Gücü’nde yüzler düştü
İki galibiyetin verdiği olumlu hava, derbi yenilgisinin ardından gelen ...
Hamzaoğlu G.birliği orkestrası kurdu
Bir yanda son iki haftada iki galibiyet alarak kendine güveni gelen Gençlerbirliği, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri