TASARIMCI ve ressam Aslı Kutluay’ın Anadolu’da yaşamış kadın karakterlerden ilham alarak oluşturduğu 21 tablodan oluşan “Anadolu’dan Geldim” sergisi Belçika Büyükelçiliği’nde ortak değerler ışığında birleşen sanatçıların eserlerine ev sahipliği yaptı. Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan, farklı sanatların ve kültürlerin buluştuğu canlı performansta Kutluay, projenin müzik koordinatörü neyzen Bilgin Canaz yorumuyla Astor Piazzolola bestesi Liber Tango eşliğinde seyircilerin önünde resim yaptı. Belçikalı şair Luc Zwaenepoel, Aslı Kutluay’ın 21 parçadan oluşan “Anadolu’dan Geldim” resimlerinden etkilenerek yazdığı şiirlerini okurken, projenin müzik direktörü neyzen Bilgin Canaz klasik gitar, kontrbas ve perküsyon eşliğinde ney dinletisi sundu. Cemil İpekçi’nin İstanbul temalı kostüm sunumuyla son buldu.
Ülkeler sanatlarıyla yaşar
PROJEYE ev sahipliği yapan Büyükelçi Pol De Witte “Başta sanatın birçok dalını barındıracağı için projeye karşı endişeliydim ancak her iki ülke için de anlamlı bir buluşma sağlandı. Moda, resim, müzik ve şiirin olduğu bu proje içinde bir tutam Belçika olan bir Türk etkinliğidir ve burada gördükleriniz yalnızca bir başlangıç” şeklinde konuştu.
Benim için önemli
Cemil İpekçi, etkinlik sonunda yaptığı konuşmada “Bu projede Belçika benim için ayrıca önemli bir ülke. Ben orada okudum, orada Belçikalı bir hanımla evlendim, ömrümün çok güzel bir yedi yılını Belçika’da geçirdim bu anlamda da burada bulunmaktan çok mutluyum. Ankara ve Brüksel’deki ilham kaynaklarını paylaşacağımız bir zenginliği ifade eden bu geceye katkısı olan herkese, başta bizi bu projede birleştiren Aslı Kutluay’a teşekkür ederim” dedi.
Etkinliğin geliri çocuklara
Proje hakkında Ankara Hürriyet’e konuşan Aslı Kutluay şunları söyledi:“Tasarım ve güzel sanatların kesiştiği noktada ürünler üretiyorum. Demir heykellerim var ve bunları hep bir kostüm tasarımcısı giydirsin istedim. Cemil İpekçi heykellerimi giydirmeyi kabul etti. ve demir heykellerime can verdi. Bu etkinliğin geliri sokak çocuklarına gidecek.”