Aydemir, bu tür ifadelerin 28 Mayıs 2023’te şekillenen millet iradesinin inkarı anlamına geldiğini ve bunun millete hakaret olduğunu belirtti.
“DEVLET ADAMI OLMAK KOLAY DEĞİL”
İbrahim Aydemir, devlet adamı olmanın kolay olmadığını ve bu kavramın içselleştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Devlet yönetimine talip olmak her kişinin harcı değil. Hele ki etrafında ucuz sloganlarla yürüyen, millet nasıl yönetilir, devlet nasıl temsil edilir bilmeyen insanlarla yola çıkan birine ‘devlet adamı’ demek mümkün değil. Devletin, milletin ve milli iradenin ne olduğunu kavrayamamış kişilerle bu yolu yürümek, sadece milletin iradesine saygısızlık değil, aynı zamanda devletin de saygınlığını zedelemektir” dedi.
“DEFECTO DEVLET BAŞKANI” YORUMUNA SERT TEPKİ: MİLLET BUNU UNUTMAZ
Paris’teki Olimpiyat Oyunları’na katılan Ekrem İmamoğlu için kullanılan “de facto devlet başkanı” ifadesine de değinen Aydemir, bu ifadenin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Bu bir rezalet! Bu kavrama ilk önce karşı çıkması gereken kişi bizzat Ekrem İmamoğlu olmalıdır, ancak görüyoruz ki bu yakıştırma hoşuna gitmiş. ‘De facto devlet başkanı’ ne demek? Bu tür ifadeler, 28 Mayıs 2023’te şekillenen millet iradesini inkar etmektir ve millete hakarettir. İstanbul Belediye Başkanı olarak görevlendirilmiş biri için ‘de facto devlet başkanı’ ifadesini kullanmak, milletin iradesine hakarettir” şeklinde konuştu.
Aydemir, milletin bu tür yanlış ve yanıltıcı ifadeleri unutmayacağını belirterek, “Millet hafızası hiçbir zaman yanılmaz ve unutmaz. Bir gün bu tür yakıştırmaları yapanların karşısına çıkarır. Biz, millet olarak bu kavramı kullananları da, bunu sahiplenenleri de yadırgıyor ve ayıplıyoruz. Bu tür ifadeler, ne devletimize ne de milletimize yakışır” dedi.
İbrahim Aydemir’in bu sert çıkışı, devletin ve milletin saygınlığını koruma adına önemli bir uyarı olarak değerlendirildi. Aydemir, “Devlet adamlığı, sloganlarla değil, milletin ve devletin değerlerine sahip çıkarak olur” diyerek sözlerini tamamladı.