Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
TCMB Yatırım Beklenti Raporu Açıklandı
TCMB Yatırım Beklenti Raporu Açıklandı
Türkiye’nin Hafif Ticari Araç İhracatı İlk Çeyrekte 1,5 Milyar Doları Aştı
Türkiye’nin Hafif Ticari Araç İhracatı İlk Çeyrekte 1,5 Milyar Doları Aştı
Nisan Ayında Güven Endeksi Hizmet, Perakende ve İnşaatta Azaldı
Nisan Ayında Güven Endeksi Hizmet, Perakende ve İnşaatta Azaldı
İmalat Sanayisinde Kapasite Kullanım Oranı Nisanda Azaldı
İmalat Sanayisinde Kapasite Kullanım Oranı Nisanda Azaldı
Anayasa Mahkemesi 63. Yılını Uluslararası Sempozyumla Kutluyor
Anayasa Mahkemesi 63. Yılını Uluslararası Sempozyumla Kutluyor
HABERLER>GÜNDEM
5 Ağustos 2011 Cuma - 10:17

Çiftçiye sigorta hatırlatması

Çubuk ve Akyurt’ta büyük zarara sokan sağanak yağış ve dolunun ardından üreticilerin birçoğunun tarım sigortasını yaptırmadığı ortaya çıktı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, zararın temimine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtirken, “Üreticilerimiz sigorta konusunda daha hassas olsun” dedi.

Çiftçiye sigorta hatırlatması

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Ankara İl Müdürü Muhsin Temel, dolu ve sağanaktan en çok Çubuk ilçesine bağlı Güldarpı, Yenice, Esenboğa ve Yazır mahallelerinin zarar gördüğünü belirterek, “Mahallelerde salatalık ve karpuz başta olmak üzere sebze ve meyve ekili toplam 800 dekar alanda maddi zarar meydana geldi” dedi.
Ekili alanlar zarar gördü
Ankara’nın Çubuk ilçesinde, sağanak ve dolu nedeniyle zarar gören ekili alanlarda incelemelerde bulunan Temel, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmurun bazı bölgelerde doluya dönüştüğünü söyleyerek, Çubuk, Akyurt ve Mamak ilçelerinde sebze ve meyve ekili alanların zarar gördüğünü söyledi.
İlçenin en çok zarar gören Çubuk ilçesine bağlı Güldarpı, Yenice, Esenboğa ve Yazır mahallelerinde inceleme yaptıklarını anlatan Temel, şiddetli dolu yağışıyla birlikte oluşan hortum nedeniyle salatalık ve karpuz başta olmak üzere sebze ve meyve ekili toplam 800 dekar alanda maddi zararın meydana geldiğini bildirdi.

Yarısını devlet karşılıyor

Temel, kaymakamlık ve ilçe müdürlüğünün oluşturduğu Hasar Tespit Komisyonu ile hızlı bir şekilde hasar tespitlerinin yapıldığını ve hazırlanan tespit raporunun kendilerine gönderildiğini belirten Temel, şöyle konuştu:
“Biz bu raporu değerlendirip Bakanlığımıza göndereceğiz. 2090 Sayılı Yasa gereği vatandaşlarımızın Tarım Sigortası yaptırması gerekiyordu. Ancak alanda gördüğümüz kadarıyla vatandaşlarımız tarım sigortasını yaptırmamışlar. Bu vesileyle, üreticilerimizin yüzde 50’sini devletin ödediği tarım sigortalarını yaptırmaları gerektiği mesajını vermek istiyorum. Özellikle sigorta konusunda daha hassas olmaları gerekmektedir. Ancak biz bu konuyu Bakanlığımıza iletip vatandaşlarımıza, mağdur olan üreticilerimize herhangi bir destek sağlayabilir miyiz? Bunun takipçisi olacağız. Meydana gelen afet sadece Çubuk ilçemizle sınırlı değil, Mamak ilçemizin Kızılcaköy, Kocaköy bölgelerinde de aynı şekilde zarar vardır. Hepsini bir araya getirip Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olarak bir değerlendirmesini yapacağız.”

 
Sebze ve meyveye Ramazan zammı
 
Yeşil enerji yüzde 20’ye çıkacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sebze ve meyveye Ramazan zammı
Kırıkkale’nin en büyük semt pazarı olarak bilinen Cumartesi pazarında ...
Çadırkent'in açılışını Çağlayan yaptı
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Toplumsal Gelişim Merkezinin (TOGEM) ...
Papağan Başkent’e konacak
Başkent’ten çiğbörek yemek için Eskişehir’i ziyaret eden çok sayıda müşterisinin ...
 
Vali Yüksel iftarını huzurevinde açtı
Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, protokol üyeleleri ile huzurevi sakinleriyle iftar yaptı.
TÜMSİAD’dan Bakan Akdağ’a ziyaret
TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan SERT ve Yönetim Kurulu üyeleri, Ankara ...
...Ve bombalar dışarı
OSTİM’de 20 kişinin öldüğü patlamaların ardından taşınacağı söyleyen yanıcı ...
 
Bir kilometreden hız ihlalini yakalıyor
Hız ihlali yapan araç, MOBESE sistemi tarafından 50 metre ile bir kilometre ...
Büro Memur-Sen'den örnek adım
Büro Memur-Sen Türkiye genelindeki tüm şubelerin planladığı iftar yemeklerini ...
Kaymakam çiftçiyi güldürdü
Çubuk ve Akyurt ilçelerinde meydana gelen sağanak ve dolu sonucu 750 hektar ...
 
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri