Program kapsamında Büyük Tiyatro’da 3, 6, 8, 24 ve 29 Ocak tarihlerinde “Kerbela” seyirciyle buluşacak. Kerbela, İslamiyetin kuruluşunda var olan demokratik öğelerin yok edilmesine, Hilafetin saltanatlaşıp Doğu’nun klasik devlet yapılanmasına (nemrutlaşmasına) ve şeriatın bu saltanat-devlet anlayışının resmi doktrini haline gelmesine, din kisvesi arkasında, inançların yerini çıkarların almasına duyulan tepkinin ve direnişin öyküsünü anlatıyor. “Genç Osman” 10 ve 15 Ocak tarihlerinde Büyük Tiyatro’da temsil edilecek. Oyun, Genç ve deneyimsiz hükümdar olan Genç Osman’ın, toplum yaşamında ve devlet işlerinin yürümesinde devrim yapmak istemesini konu ediyor. Türk Hava Kuvvetlerinin Kuruluşunun100. Yıldönümü kapsamında sahnelenen “Bir Tayyare Serüveni”, 17, 20 ve 22 Ocak tarihlerinde Büyük Tiyatro’da izlenebilecek. Oyunda, Türk insanının havacılık konusunda yapılan icat ve atılımlarda ne kadar öngörülü ve cesur olduğu anlatılıyor”
Küçük Tiyatro’da Angelo Savalli’nin yazıp yönettiği, Durdu Kundakçı’nın dilimize çevirdiği “Figaro” 3-7 Ocak tarihleri arasında ve 31 Ocak tarihinde temsil edilecek. Oyun, Napolyon ordularının işgaline uğrayan Napoli’de halk, askerler ve soylular arasındaki yaşanan sınıfsal çatışmalara farklı bir pencereden bakıyor. “Keloğlan-Keleşoğlan” adlı çocuk oyunu 4, 8, 15, 22 ve 29 Ocak tarihlerinde aynı sahnede küçük izleyicilerle buluşacak. Moliere’in yazdığı, Sema Kuray ‘ın dilimize çevirdiği, Philip Boulay’ın yönetmenliğini yaptığı “George Dandin”’ adlı oyunun dekor ve giysi tasarımı Jean-Guy Lecat’a, ışık tasarımı Ahmet Karademir’e ait. Oyun, 10-21 Ocak tarihleri arasında da izlenebilecek. Haldun Taner’in yazdığı, Semih Sergen’in yönettiği “Sersem Kocanın Kurmaz Karısı” 24-28 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Oyunda, Ünlü Fransız yazar Moliere’in bir oyununu çalışan, ama bir türlü ortak bir fikirde buluşamayıp, tartışan Tomas Fasülyeciyan tiyatro kumpanyasının maceralarını anlatıyor.
Periler, kuşlar, cinler
Akün Sahnesi’nde Nihat Asyalı’nın yazdığı, M.Bozkurt Kuruç’un yönettiği “Rab Şeytana Dedi ki” 10-15 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Mitolojide ve kutsal kitaplarda yer alan Sysphos ve sabreden Eyüp öykülerinden oluşan müzikli, danslı ve şarkılı bir oyun. Özlem Saraç’ın yazdığı, Asuman Bora’nın yönettiği çocuk oyunu“Camdan Kalp” 15 ve 22 Ocak tarihlerinde izlenecek. Periler, kuşlar, cinler, cadılar? Soluksuz izlenebilecek eğlenceli bir serüven.
Dormen’in “Kantocu”su
Çayyolu Cüneyt Gökçer sahnesinde ise Haldun Dormen’in yazıp yönettiği “Kantocu” adlı müzikal; 3-7 Ocak tarihleri arasında seyirciyle buluşacak. Oyunda Cumhuriyet’in ilanından hemen önceki dönemde Ermeni bir kantocu olan Verjin’in aslında Müslüman olmasının ortaya çıkışı, aşk ve sahne hayatı konu ediliyor.
Metin Arslan’ın yazıp yönettiği “Benim Tatlı Meleğim” adlı çocuk oyunu 6, 8, 13 ve 15 Ocak tarihlerinde sahnelenecek. 10-14 ve 31 Ocak tarihlerinde temsil edilecek “Barış” adlı oyun Aristophanes’in. Wajdı Mouawad’ın yazdığı, Cem Emüler’in Türkçe’ye çevirdiği ve yönettiği İstanbul Devlet Tiyatrosu yapımı “Yanık” 17-22 Ocak tarihleri arasında izlenebilecek. Brita Kutchmy’nin yazdığı Çağman Pala’nın dilimize çevirdiği, Işıl Kasapoğlu’nun yönetmenliğini yaptığı her yaşta çocuğa yönelik “Narnia Günlükleri” ise 24-29 Ocak tarihleri arasında aynı sahnede izlenebilecek.