Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
KPSS Ön Lisans Sonuçları Açıklandı
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
Dev Derbide Fenerbahçe ve Galatasaray Karşılaşıyor
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
GÜRZ-15 Operasyonlarında 88 Gözaltı
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Üniversitelerde Fakülte ve Enstitü Düzenlemeleri
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
Türkiye, Avrupa'nın Üçüncü Büyük Otomotiv Üreticisi Konumuna Yükseldi
HABERLER>ASAYİŞ
25 Ekim 2010 Pazartesi - 08:00

Emniyet müdürü rüşvetten gözaltına alındı

Polis, üç ilde suç örgütü kurduğu iddiasıyla 82'i kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında emniyet müdürü de var

Emniyet müdürü rüşvetten gözaltına alındı

İstanbul'un 10 ilçesi ile Bursa, Tekirdağ ve Erzurum'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, çok sayıda suça karıştıkları öne sürülen ve aralarında 1 emniyet müdürü, 1 komiser, 2 polis memuru, 2 avukat, 1 banka memuru ile suç örgütü liderlerinin de bulunduğu 6'sı kadın 82 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, 19 Haziran 2006 tarihinde, Bayrampaşa Cezaevi önünde Gökhan Çakar (14) adlı kişinin yolda yürümekte olan Ünal Yanar'ı kurşunlayarak öldürmesi olayının ardından Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri soruşturmayı derinleştirdi ve Gaziosmanpaşa'da faaliyet gösteren bir suç örgütünü takibe aldı.

ARALARINDA EMNİYET MÜDÜRÜ DE VAR

Organize suç örgütüne yönelik teknik ve fiziki çalışmalarını sürdüren güvenlik güçleri, İstanbul'un 10 ilçesi ile Bursa, Tekirdağ ve Erzurum'da belirlenen 350 adrese eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı Turizm Şube Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Kemal S, Gaziosmanpaşa ilçe emniyet müdürlüğünde görevli 1 komiser, 2 polis memuru, 2 avukat, 1 banka memuru ile suç örgütü liderlerinin de aralarında bulunduğu 6'sı kadın 82 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerin üst araması ile otomobil ve adreslerinde yapılan aramalarda 16 tabanca, çok sayıda yüklü miktarlarda yazılmış borç senedi ve çek, ses kayıt cihazları, çeşitli kişilerin görüşmelerini içeren ses kayıtları, bir miktar esrar maddesi, bilgisayar ile çok sayıda ajanda ve doküman ele geçirildi.

ÖRGÜTÜN KUMARHANELERİ DE VAR

Suç örgütünün çeşitli ilçelerde işlettikleri 6 ayrı kumarhanede, müşterilerine hileli kumar oynatarak yüklü miktarlarda borç senetleri imzalattıkları ve daha sonra bu borçlara faiz uygulayarak tehdit yoluyla tahsil etmek istedikleri belirtildi.

Suç örgütü liderinin, 2009 yılında bir kumarhanesinde hileli kumar oynatarak borçlandırdığı Sinan S adlı bir kişiyi borcunu ödeyemediği gerekçesiyle tabanca ile intihara sürüklediği, borcu tahsil etmek için ailesine de tehditlerini sürdürdüğü ifade edildi.

MÜDÜRÜN EVİNDEN SENET VE ESRAR ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Turizm Şube Müdürlüğü görevini yürüten ve suç örgütü ile yakın ilişkide bulunduğu öne sürülen Emniyet Müdürü Kemal S'nin arabasında ve evinde yapılan aramada da, tahsil edilmek üzere yüklü miktarlarda senet, 1 ruhsatsız tabanca ile bir miktar esrar maddesi ele geçirildi.

Emniyet müdürünün suç örgütü adına tahsilat yaptığı ve suç örgütü ile yakın ilişki içinde bulunduğu, emniyet müdürüyle birlikte Gaziosmanpaşa'da görevli bulunan 1 komiser ile 2 polis memurunun da suç örgütü içinde yer aldığı, suç örgütünün avukatlığını üstlenen avukat H.K. ve A.G'nin de polise ve yargıya intikal eden suçlara ilişkin sahtecilik yaptığı tespit edildi.

Aynı ailenin üyelerinden oluşan suç örgütünün, 100 milyon liranın üzerinde mal varlığı olduğunu belirleyen güvenlik güçlerinin, 1 bankada tespit edilen 2 milyon 500 bin liralık hesaba da el koyduğu bildirildi.
Gaziosmanpaşa ve çevresinde yıllardan beri korku yarattığı öne sürülen ve çeşitli semtlerde kumarhane işleten suç örgütünün liderliğini Kemal Ç, amcası Eyüp Ç, dedesi Kemal Ç. ve kardeşi Yalçın Ç'nin yaptığı anlaşıldı.
Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan ve yaralama, adam kaçırma ve alıkoyma, gasp, tehdit yoluyla çek-senet tahsilatı yapma, yağma, rüşvet verme ve alma, görevi kötüye kullanma gibi 60 ayrı olaya karıştıkları tespit edilen zanlılardan bir kısmının yarın adliyeye sevk edilecekleri kaydedildi.

 
Genelevin yeri muamma
 
Keçiören'de 3 açılış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Polatlı'da hazin tören
Eskişehir’de meydana gelen ve biri polis 3 kişinin öldüğü kazada ölen ...
Adliye'de duygu yüklü tören
Kızının eski erkek arkadaşı olduğu öne sürülen kişi tarafından bıçaklanarak ...
Hırsızlarımızla AB’ye girdik
Oto Hırsızlık Büro Amirliğine bağlı ekiplerin eş zamanlı yaptıkları operasyonda, ...
 
Uyuşturucuyu okula tercih etti
Başkentteki uyuşturucu operasyonunda 104 kişi gözaltına alındı. Bir üniversitelinin, ...
Doğalgaz Kaçağından Çıkan Yangın Paniğe Neden Oldu
Ankara -başkent Keçiören'de Bir Apartmanın Önünde Bulunan Doğalgaz Boru ...
Fuhuş baskını
Ankara'da, kumar ve fuhşa yönelik denetimlerde çok sayıda kişi hakkında ...
 
Cinnet geçiren kişi babasını öldürdü
Ankara'da cinnet geçiren bir kişi babasını bıçaklayarak öldürdü, annesi ile kardeşini de yaraladı.
Başkan Şahin beraat etti
Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin’in de aralarında bulunduğu 17 kişi, ...
Aşağılık adamlar
Kırıkkale’de bir şantiyeden mazotları bidonlar içerisine doldurarak götüren ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri