Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
HABERLER>DÜNYA
27 Temmuz 2021 Salı - 14:36

Ericsson’dan yeni rapor

Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından hazırlanan ve Ericsson'ın (NASDAQ:ERIC) sponsor olduğu rapor, düşük geniş bant bağlantısına sahip ülkelerin, okulları internete bağlayarak GSYİH'da yüzde 20'ye varan bir artış elde etme potansiyeline sahip olduklarını ortaya koydu.

Ericsson’dan yeni rapor

Economist Intelligence Unit (EIU) tarafından hazırlanan ve Ericsson'ın (NASDAQ:ERIC) sponsor olduğu rapor, düşük geniş bant bağlantısına sahip ülkelerin, okulları internete bağlayarak GSYİH'da yüzde 20'ye varan bir artış elde etme potansiyeline sahip olduklarını ortaya koydu. 

İyi eğitimli bir işgücü çok daha yenilikçi olacaktır ve ekonomik gelişim ile yeni iş imkanları sağlayan çığır açan fikirleri geliştirebilecektir. EIU'nun analizi, bir ülkedeki okul bağlantılarındaki her yüzde 10'luk artışın kişi başına düşen GSYİH'yı yüzde 11 oranında artırma olasılığının olduğunu gösteriyor. 

Batı Afrika ülkesi Nijer'i örnek alan rapor, yapılan iyileştirmelerle okul bağlantılarının Finlandiya seviyelerine getirilmesinin, kişi başına düşen GSYİH'yı 2025 yılına kadar kişi başına 550 ABD dolarından 660 ABD dolarına yani neredeyse yüzde 20 oranında artırabileceğini ortaya koyuyor. 

Rapor, değişim için dört temel eyleme odaklanıyor:

İş birliği kilit önem taşıyor: Okul bağlantılarının önündeki engellerin üstesinden gelinmesi adına tüm paydaşlar arasındaki çabaları koordine etmek için bütüncül bir kamu ve özel sektör iş birliği stratejisinin oluşturulması gerekiyor.

Erişilebilirlik ve uygun maliyet: Okullara internet erişimi sağlayacak altyapının oluşturulması başlangıç noktası olarak konumlanıyor. Bağlantı kalitesi ve maliyet en önemli faktörler arasında yer alıyor.

İnterneti ve dijital araçları eğitime dahil etme: Okullara internet bağlantısı sağlandığında müfredatta da bu doğrultuda değişiklikler yapılması gerekiyor. Öğretmenlerin teknolojiyi günlük öğrenim hayatına entegre edecek şekilde eğitilmeleri büyük önem taşıyor.

Çocukları sanal dünyada koruma: Okullarda internet bağlantısı çocuklara büyük fırsatlar sağlıyor.  Ancak, sağlıklı ve güvenli bir çevrimiçi öğrenim ortamı sağlanabilmesi için ek adımlar atılması ve güvenli kullanım için internet erişiminin uygun şekilde yönetilmesi gerekiyor.

Rapor ayrıca, dünya genelinde kamu sektörü, özel sektör ve STK liderlerinin güçlerini birleştirip internet erişimini her yaştan okul çocukları için küresel bir gerçeklik haline getirerek dijital uçurumu kapatmaya yönelik çarpıcı bir etki oluşturmalarını öneriyor.

Sonuç olarak Ericsson, tüm sektör liderlerini ve oyuncularını Giga'nın (UNICEF ve Uluslararası Telekomünikasyon Birliği tarafından kurulan okullara internet bağlantısı sağlama girişimi) çalışmalarına fon sağlama, veri paylaşımı, teknolojik uzmanlık ve bağlanabilirlik için sürdürülebilir iş modellerini yeniden tasarlama gibi eylemleri desteklemeye çağırıyor. 

Ericsson’ın sponsor olduğu ve EIU tarafından hazırlanan ‘Okulları İnternete Bağlamak: Eğitim Alanındaki Ayrımı Azaltmak’ başlıklı rapor, şirketin Giga girişiminin 2030 yılına kadar tüm okulları ve çevredeki toplulukları birbirine bağlama konusundaki iddialı hedefinin gerçekleştirilebileceğine olan inancını güçlendirdi.

Ericsson Sürdürülebilirlik ve Kurumsal Sorumluluk Başkan Yardımcısı Heather Johnson konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Giga girişimi ilk duyurulduğunda çocuklara, dünya çapında parlak ve ödüllendirici gelecek fırsatı vermek için ülkeler arasındaki ve içindeki dijital uçurumu kapatma konusunda sağlanabilecek olumlu etkiyi hemen fark ettik.”

Johnson, sözlerine şöyle devam etti: “Rapor, iş dünyası liderleri, kamu sektörü liderleri ve STK'lar arasında yapılacak bir iş birliğinin bu konuyu ele almada etkili adımlar atılmasını sağlayacağını ve yaşamları önemli ölçüde etkileyeceğini açıkça ortaya koyuyor. Bu sektörlerdeki her bir oyuncu ne kadar büyük ya da ne kadar küçük olursa olsun bir fark yaratma imkanına sahip. Paydaşları raporu okumaya ve daha da önemlisi bu önemli hedefin gerçekleştirilmesine yardımcı olmak için Giga girişimine katılmaya teşvik ediyoruz."

UNICEF İş Ortaklıklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Charlotte Petri-Gornitzka konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Ericsson’la toplumlardaki bağlantı boşluklarını belirlemek için dünyanın dört bir yanındaki okulların bağlantı haritasını çıkarıyoruz. Okulları internete bağlamak ve kaliteli dijital öğrenim sağlamak için sektörler arasında iş birliği yapmamız büyük önem taşıyor. Bu sayede tüm çocuklar ve gençler daha parlak bir gelecek şansı buluyor.”

 Rapor çocuklar için bir kar topu etkisi yaratacak

EIU raporu, okullara internet bağlantısı sağlamanın çocuklar için daha iyi eğitim sonuçları ve gelişmiş kariyer fırsatları yaratacağını gösteriyor. Bunların da daha yüksek ekonomik faaliyetler ve topluluk gelişimi ile sonuçlanacağı belirtiliyor. Rapor ayrıca çocuklar için bu bireysel düzeydeki faydaların daha yüksek gelir, daha iyi sağlık koşulları ve daha yüksek refah sağlayan bir kar topu etkisine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Faydaların, daha geniş açıdan toplum gelişimi ve ekonomik büyümeyi destekleyerek çocukların da ötesine geçme olasılığı bulunuyor.

Raporda vurgulanan okullara internet bağlantısı sağlamanın getireceği diğer potansiyel faydalar arasında şunlar yer alıyor:

Eğitim kalitesinde artış 

İnovasyonları ve çığır açan fikirleri teşvik eden daha üretken bir iş gücü oluşturma

İstihdam fırsatları 

Toplum gelişimi 

Ekonomik büyüme ve gelişme


Hibya Haber Ajansı

 
Her 30 saniyede 1 kişi hepatite bağlı hastalıklara yeniliyor
 
Ünlüler orman yangınları için çağrıda bulundu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çin’de her 250 bin kişiye bir müze hedefine ulaşıldı
Resmi verilere göre, Çin’deki toplam müze sayısı 5 bin 788’e yükseldi. ...
Arslantepe Höyüğü, UNESCO Dünya Miras Listesi'de
Malatya'nın Battalgazi ilçesindeki Arslantepe Höyüğü, Türkiye'nin 19'uncu ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Tunus'ta yaşanan gelişmeler hakkında açıklama
Dışişleri Bakanlığı'ndan, Tunus'ta yaşanan gelişmeler hakkında yazılı ...
 
Antik Deniz İpek Yolu’nun başlangıç noktası UNESCO listesine girdi
Çin’in güneydoğusundaki Fujian eyaletinde bulunan tarihi liman kenti Quanzhou, ...
Bilgiç: "Ayasofya ve Kariye Türkiye Cumhuriyeti’nin mülküdür"
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, Birleşmiş Milletler ...
Çin’den ABD’ye yeni yaptırım
Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, Çin’in 7 ABD’li personele ...
 
Çin, 200 ülkeye 600 milyon doz aşı gönderdi
Çin Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Çin’in Kovid-19 ...
Dışişleri Bakanlığı'ndan Hindistan'a taziye mesajı
Dışişleri Bakanlığı, Hindistan'ın Maharashtra eyaletinde meydana gelen ...
Yunanistan'da deprem
Yunanistan'ın Heraklion kentinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri