Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>SPOR
26 Ağustos 2019 Pazartesi - 10:47

Eski yuvasının ‘Umut’larını yıktı

Sarı-lacivertli oyuncular, müsabakanın başında ve son bölümünde yakaladığı önelli fırsatları değerlendiremedi. Başkan Mehmet Yiğiner, maçın hakemi Ali Şansalan’ın yönetimine tepki gösterdi.

Eski yuvasının ‘Umut’larını yıktı

Süper Lig Cemil Usta sezonuna deplasmandaki Konyaspor beraberliği ile giren Ankaragücü, evindeki maçta avucunun içindeki 3 puanı uzatma anlarında kaçırdı. Kayserispor karşısında 1-0 önde götürdüğü maçın 90+4. dakikasında eski oyuncusu Umut Bulut’un golüne engel olamayan Başkent ekibi sahadan bir puanla ayrıldı. Sarı-lacivertliler, önemli pozisyonları değerlendiremezken, mutlak bir galibiyetten oldu. Ankaragücü, ligin üçüncü haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak. Ankaragücü’nün başında kurallar gereği son kez sahaya çıkan Sportif Direktör Adnan Erkan, Konyaspor beraberliği sonrasında moralli bir hafta geçirdiklerini belirtip, “İstediğimiz futbolu büyük ölçüde oynadık. 2. golü bulma isteğimiz vardı. Bu olmadı. Hakem hatasıyla, bir puanla yetindik” diye konuştu.

TRANSFER İÇİN TEMASTAYIZ

Kulüplerin borçlarının yapılandırmasıyla ilgili görüşlerini de açıklayan Erkan, şöyle konuştu: “İki aydır birçok kulübün borçlarıyla ilgili yapılandırmaya gidildi. Bizim de beklentilerimiz var. Bu konuyu çözemedik. Transfer için oyuncularla temastayız. Biz mevcut oyuncularla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu konuda ne yapılacaksa yapılsın istiyoruz. Eşit şartlarda mücadele etmek istiyoruz. Transferin son gününe kadar kadro derinliği oluşturmak istiyoruz.”

 

KADRODAN 2 KAYBI VAR SADECE

 

Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise Türk futbolundaki ekonomik sıkıntılara dikkati çekerek, “Bakın, Ankaragücü lisansları çıkaramıyor. Normal kurallar uygulanıyor, hepimiz için geçerli” dedi. Karaman, şöyle konuştu:

“İlk devre skoru alıp içeri girmemiz gerekiyordu. A.Gücü’nün de pozisyonları var fakat biz daha üretkendik. Daha fazla pozisyona girdik. Ankaragücü bir avantaja sahip. Geçen seneki kadrosundan 2 kaybı var sadece. Oturmuş kadroyla devam ediyorlar. Biz ise yeni bir kadro kurduk. 3 oyuncumuz daha geldi. Hazırlık dönemini iyi geçiremeyen bir takımız. Türkiye’de temel neden ekonomi. Hep birlikte oturup kulüplerin ekonomik yapısal durumunu nasıl değiştiririz, kulüpler nasıl ayakta kalır diye konuşmamız lazım.”

 

BİR TAKIM KÜME DÜŞSÜN

 

“Bu sene bir takım düşsün. Bu sene 1 takım düşsün, 3 takım çıksın, gelecek sezona 20 takımla başlayalım. Bu süreçte her teknik adam hiç korkmadan 17-18 yaşlarındaki oyuncusunu oynatabilir. Oyunun içerisinde de istediği değişikliği yapabilir. Parayla kimse şampiyon olamıyor. Büyük kulüpler milyon, liraları poundları verip lige başlıyor ya ama şampiyonlukları garanti değil. Kendine güvenen teknik adam, kulüp başkanları, yöneticiler madem bir takım düşecekse maça gençlerle de başlarlar. Koşmayanı, disipline uymayanı çok rahat oyundan alırlar.” Ankaragücü ile Kayserispor arasındaki mücadelede, kadına şiddete tepki olarak, oyuncular sahaya siyah pankartla çıktı. Taraftarlar, tribünlere dövizler asarken, “Kadına uzanan eller kırılsın” şeklinde tezahürat yaptı. Mücadele bir dakika geç başladı.

ADİL YÖNETİM İSTİYORUZ

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Kayserispor maçı sonrasında uzun süredir hayata geçmeyen borçların yapılandırılması konusunda yetkililere çağrıda bulundu. 2 hafta üst üste hakem hatalarına kurban gittiklerini ileri süren Yiğiner, şunları söyledi: “Konya’da penaltımız verilmemişti, bu hafta da yine hakemin kurbanı olduk. 1-0 olduktan sonra pozisyonları bulduk, farkı artırabilirdik. Bu maç, 3-4 farklı bitebilirdi ama beceremedik. Çok üzgünüz, duran toptan olmayacak bir gol yedik. Kendimizin hatalarına hakem de eklenince 2 puanı bıraktık. Hakemler adaletli davranmıyor. Kayserispor’un 10 kişi kalması gereken yerde sarı kart bile vermedi. Takdir haklarını hep rakibin tarafında kullanıyorlar. Adil yönetimler olsaydı şu an 6 puanımız vardı.”

 

2 AYDIR YAPILANDIRMA BEKLİYORUZ

 

“Borçların yapılandırması konusunda uzun süredir bekliyoruz. Birçok kulüp, bu sorunu çözdü ama biz yapılandırmamızı yapamadık. Böyle olunca 13-14 oyuncuyla mücadele etmek zorunda kalıyoruz. Hocaların da yapacağı bir şey yok. Yapılandırmamız olunca 5-6 yeni oyuncu alacağız. Eksiklerimizi gidereceğiz. Eşit şartlarda yarışmıyoruz, bu adaletsizliğin ortadan kalkması lazım. Türkiye’nin başkentinde bu olanların hiçbiri yakışmıyor. Memleketi idare edenler adil olursa bu işler çözülür.”

 

KİMSE KİMSEYE BİR ŞEYİ HİBE ETMİYOR

 

“Bizim milyarca lira borcumuz yok. Yapılandırma sonunda kimse kimseye bir şeyi hibe etmiyor. Yönetim olarak sorumluluk alıp önümüzdeki iki senede bu yapılandırmanın sadece faizini ödeyeceğiz. Ankaragücü için mücadele veriyoruz. 110 yıllık bir kulübe bunlar yakışmıyor. Yapılandırmayı bekliyoruz. Taraftarlarımız umutsuzluğa kapılmasın, düzlüğe çıkacağız. Ankaragücü’nü ileri seviyeye taşımak istiyoruz, başka bir niyetimiz yok. 7 senelik mücadelenin sonunda hak ettiğimiz yere geleceğiz.”

SAHADA NELER OLDU

Korcan: İlk yarıda zaman zaman zorlandı. İkinci devrede çok kritik bir kurtarış yaptı. Yenilen gol, her ne kadar rakibin şansı olsa da onun tecrübesine yakışmadı.

Kitsiou: Hırslı, mücadeleci ve tempolu oyununu yine devam ettirdi. Savunmadaki etkisini biraz daha hücumda sonuca dönüştürse, çok daha verimli olacak.

Kulusiç: İlk maçtaki çizgisinden uzaktı. Bazı pozisyonlarda ağır kaldı. Kayserispor’un beraberlik golünde kalabalık arasında uzun boyunun avantajını daha iyi kullanabilirdi.

Pazdan: Taraftar ve teknik kadro, sakatlık ve ceza ile karşılamasın diye gözünün içine bakıyor. Açıkları kapatıyor, çizgiden top çıkarıyor. Hamleleri hep yerinde ve zamanında.

Mehmet Sak: Oyunda kaldığı sürece Ankaragücü’nün en çok aksayan ismiydi. İlk yarıda konuk takım bütün tehlikeli ataklarını onun kanadından geliştirdi.

Pinto: Tam anlamıyla hazırlık dönemi geçirmese de bu takımın bir numaralı sol beki benim dedi. Oyuna girdikten sonra sol kanada hem kalite hem de oyun aklı koydu.

İlhan Parlak: Maçı Ankaragücü lehine çevirecek pozisyonların içindeki isimdi. Çok çalıştı, çabaladı ancak, şut atmak yerine pası tercih edince, günün adamı olma fırsatını kaçırdı.

Sedat Ağçay: Belli bir tecrübeye ve olgunluğa sahip ancak temposu ve gücü, Süper Ligde 90 dakikayı kaldırabilecek düzeyde değil.

Canteros: Maç temposuna tam olarak ulaşamadığı ortada. Daha fazla sorumluluk alıp, tehlikeli bölge içine çokca girme ve oradaki arkadaşlarını toplu buluşturma yeteneğini göstermesi gerekiyor.

Moke: Orta alanda yükün büyük kısmı onda görünüyor. Ancak, kapasitesi ölçüsünde mücadele ediyor. Hücuma çıkışlarda boş arkadaşına topu vermede daha seri olmak zorunda.

Aydın: Bu maçta daha istekliydi ve ilk bölümde belki de maçı erkenden kopartacak önemli bir fırsatı tepti. İlerleyen bölümde temposu da mücadelesi de çok düştü.

Orgill: En önemli özelliği olan yıpratıcı deparları ve bitmez enerjisi ile savunmayı çok zorladı. Golünü atıp suskunluğunu da bozdu. Boyd gibi bir oyuncuyu arıyor.

Faty: Oyuna girdikten sonra orta sahaya dinamizm ive enerji getirdi. Daha uzun süre almaya aday.

 
Mamak’ta hasat festivali
 
Köpekler yarışmada mücadele edecek
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hedef Başkent’te Bilişim Kenti
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bilişim sektörünün öncülerinden ...
Eryaman’da büyük buluşma
Gençlerbirliği ile oynanan TSYD Kupası maçında, yönetime tepki gösteren ...
Sultanlara kupa yakışır
Ay-yıldızlılar, 2003’te yine Ankara’da oynanan şampiyonada ikinci olmuştu. ...
 
Gençler’de gündem yoğun
Başkent ekibi, sağ kanat oyuncusu Erdem Özgenç ile yollarını ayırırken, ...
Beştepe’nin derdi ortak
İki takımın da zamana ihtiyacı var ancak acil transfere ihtiyaç duydukları ...
Yüzmeye talep yoğun
Ankara’nın sıcak ve bunaltıcı havasından uzaklaşıp, serinlemek, günün ...
 
Pehlivanlar kampta
Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, Kazakistan’da gerçekleştirilecek ...
Ankara bizim uğurumuz
Kadın Voleybol Milli Takımımızın tecrübeli oyuncusu Naz Aydemir Akyol, ...
Yumruklardan 9 madalya
Boks Federasyonu’nun 2019 faaliyet programında yer alan Üst Minikler Avrupa ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri