Mesut Yılmaz, NTV'nin sorularını yanıtladı. Yılmaz, birleşme sürecini anlattı...
"Geçmişte birleşmeye en çok katkı sunan bendim. Bu çerçevede Cindoruk parti başkanı seçildikten sonra kendisni ziyaret ettim. Daha sonra ondan aldığım mesajları ANAP'taki arkadşalarıma ilettim ve bugün bir ortak toplantı yapıldı.
Toplantıda gördüm ki birleşmenin sağlanması için siyasi iradenin her iki tarafında da iyi niyet söz konusudur. Bu süreç iyimser bir karara bağlandı. Bu birleşme konusunda hiç bir sorun yok şimdilik.
İki parti arasında başlayan sürece devam edilecek, yeni öneriler de dışlanmayacak. 8 kişilik bir komisyon oluşturulacak. Bütünleşmenin prosedürü tespit edilecek. Genel Başkanlara sunulacak ve yetkili organlardan karar alınıp birleşme gerçekleşecek.
"GENEL BAŞKANLIK ARZUM YOK"
Ben bu günkü toplantı ile görevimin bittiğini düşünüyorum. Ama bundan sonra da her türlü katkıyı sağlayacağım. Bugün bir defa daha ve son defa sözylüyorum. Genel Başkanlık arzum yok. 12 yıl genel başkanlık yaptım. Genç arkadaşlar tarafından ,üstlenilmeli bu görev. İsim vermek erken ve amaca hizmet etmeye bilir. Ama önümüzdeki dönemde tüm bunlar değierlendirilir ve arkadaşlarımız genel başkanlığa seçilebilir. Biz de o konuda fikirlerimizi söyleriz."
YENİ OLUŞUM YELPAZENİN NERESİNDE?
Yeni oluşum merkez sağın neresinde olacak sorusuna Mesut Yılmaz, "bu sadece bir birleşme değil, türkiye'de merkezin yeniden inşaasıdır." dedi. "Türkiye'de siyasi merkez bir boşlukla karşıkarşıyadır. Merkezin sağı ve solundaki partiler kimlik politikası yapıyorlar. Halbuki siyasi partiler meslek kuruluşu değil, belli bir grubun temsilcisi değildir."
"HERKESLE TEMAS EDERİM"
Yılmaz, CHP'lilerle teması konusundaki bir soruya "fikren herkesle temas ederim. Ama ben Türkiye'de uzlaşma, siyasi istikrar ve endişelerden uzak bir siyaset için yeni bir merkez partise ihtiyacımızın hergünkünden çok olduğuna inanıyorum. 2 yıl önce AKP merkez partisi olduğunu söylüyordu. AKP'nin uğradığı erezyondan ötürü iktidar partisi olarak girdikleri ve valilerin gözertiminde seçim rüşveti dağıtılan yerel seçimden oy kaybıyla çıktılar. Dolayısıyla bugün Türkiye çok ciddi bir dönüm noktasında. Merkzedeki boşluğu doldurması gerekiyor. Ya da bu kimlik politikasına teslim olacaktır Türkiye."