Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Bakan Kacır: Yerli ve milli hibrit roketle aya ulaşacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan Anayasa Mahkemesi'ndeki törene katıldı
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı gerçekleştirildi
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
Merkez Bankası politika faizini yüzde 50 düzeyinde sabit tuttu
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
23 Nisan'da 23 gemi, 23 liman ziyareti gerçekleştirdi
HABERLER>EKONOMİ
6 Aralık 2021 Pazartesi - 12:28

Mevcut gündemler ile yeni hafta

ABD’de Kasım ayı tarım dışı istihdam rakamları 550 bin artış beklentisine karşılık 210 bin olarak gerçekleşti, %4.5 işsizlik oranı beklenirken %4.2’ye geriledi.

Mevcut gündemler ile yeni hafta

ABD’de Kasım ayı tarım dışı istihdam rakamları 550 bin artış beklentisine karşılık 210 bin olarak gerçekleşti, %4.5 işsizlik oranı beklenirken %4.2’ye geriledi. Pandemi öncesinde %4.4 olan işsizlik oranının Kasım itibariyle %4.2’ye gerilemiş olması nedeniyle faiz artırım beklentilerinde önemli bir değişiklik olmadı. Faiz beklentilerine yönelik önemli bir değişim olmaması, FED’in daha erken teşvikleri azaltması beklentilerine ek olarak Omicron varyantına ilişkin endişeler, haftanın son gününde ABD piyasalarına satış olarak yansıdı. Yeni haftada Cuma günü ABD TÜFE verileri öncesinde önemli bir veri akışı yaşanmayacak. IMF Cuma günkü küresel büyüme tahminlerini yeni varyant endişeleri ile düşürmüştü, ABD’de Omicron virüsü 12 eyalette görüldü, dolayısıyla Omicron ile ilgili belirsizliklerin yeni haftada ön planda olmasını bekliyoruz. Haftanın diğer önemli gelişmesi ABD’de Kasım ayı TÜFE verileri olacaktır. Ekim ayında %6.2 olan enflasyon verilerinin %6.7’ye yükselmesi bekleniyor. Dünyada bu haftada yeni varyanta ilişkin belirsizlikler ve FED’in 15 Aralık’taki toplantısında daha hızlı varlık alımı azaltımına yönelik fiyatlamalar ön plana çıkabilir. Yurt içinde beklentilerden oldukça yüksek çıkan TÜFE verisine karşılık 16 Aralık’ta faiz indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz.

Dolar/TL’de 13,50 üzerinde müdahale geliyor. TCMB, kur 13.50’yi geçtiğinde sözlü müdahale yapmış, üzerinden bir hafta geçtikten sonra 13.50 üzerinden doğrudan satış yoluyla kura müdahale edilmişti. Cuma günü beklentilerin oldukça üzerinde gelen enflasyon verisi sonrasında dolar hafta içi en yükseği görmesi sonrasında TCMB yine müdahale etti. TCMB’nin müdahaleleri volatiliteden çok seviye odaklı olduğu görülüyor. Destek seviyelerimiz 13.50 ve 13.30, direnç seviyelerimiz 13.75 ve 14.00 seviyeleridir. 

BIST100’de gapli açılışlar, yatay kapanışlar. BIST100 geçen haftanın son 4 gününde gaple yükselerek açıldı, tüm günü açılıştaki yükselişi koruyarak yatay seyir ile kapattı. BIST100 geçen haftayı %7.54 gibi oldukça güçlü bir getiri ile tamamladı. Zayıflıklar görülüyor ama kar realizasyonuna dönüşmüyor. 1914 direnci bugünde etkili olduğu taktirde 1880’ne bir düzeltme görebiliriz. Destek seviyelerimiz 1892 ve 1880, direnç seviyelerimiz 1914 ve 1936 seviyeleridir.

Aralık vadeli BIST30 kontratı. 2030’un yatay desteği ile 2120’ye yükselen kanal direnci arasında kısa vadeli güçlenme devam ediyor. Yardımcı indikatörlerde negatif uyuşmazlık son buluyor, kırmızı ortalama 2030’a yükselerek yatay desteği güçlendiriyor. Mavi ortalama ile yükselen ana kanal desteği 2000’de önemli bir destek iken, 2030 geri çekilmelerde destek olmayı sürdürecek. 2120 ise yükselen kanal direnci olarak ilk hedef noktasıdır.

Aralık vadeli Dolar/TL.  Cuma gün, 13.73 ile önemli bir sıkışma  yaşanıyor, sıkışma yukarı yönde kırılırsa 13.88-14.00-14.10 sıralı dirençlerine yükseliş yaşanır demiştik. En yüksek 14.07 gördükten sonra 14.00’ün altında kapanış gerçekleşti. Seans içi zayıflık güç toplamayı gerektirebilir. Güç toplama 13.72-14.00 aralığında gerçekleşebilir.

Kaynak:ÜNLÜ & Co
Hibya Haber Ajansı

 
Dolar Türk lirası zirveye yakın
 
Çocuklarda belirtileri covid'e benzeyen süper gribe dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar Türk lirası zirveye yakın
Dolar / Türk Lirası yükseliş eğilimini koruyor.
Borsada işlem gören tipe dönüşüm duyurusu
Borsada işlem gören tipe dönüşüm duyurusu yapıldı.
Fed’in finansal piyasa yaklaşımı
Finansal piyasalarda Fed’in mevcut gelişmelere vereceği tepki elbette ...
 
Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %54,62, aylık %9,99 arttı
Yİ-ÜFE (2003=100) 2021 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %9,99 bir ...
Türkiye: Enflasyon liranın düşmesiyle 2018’den beri en yüksek seviyeye çıktı
Türkiye’de tüketici fiyatları Kasım ayında %3,51 (medyan beklenti %3) ...
Günün gelişmeleri
Dün yurtiçinde TCMB tarafından yayınlanan verilerde 26 Kasım’da yabancıların ...
 
Merkez kurdan rahatsız oldu
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni koronavirüs varyantı Omicron ile ilgili ...
ABD’de ilk Omicron vakası
Yeni koronavirüs varyantı omikron ABD'de tespit edildi. ABD Bulaşıcı Hastalıklar ...
Türkiye: Enflasyonun faiz oranlarının daha fazla üstüne çıkmasını bekleriz
Enflasyonu oluşturan risk dengelerinin aleyhte ilerlemesi yönündeki doğrultuda, ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri