Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
UEFA Uluslar Ligi Play-Off Kura Çekimi: A Milli Takım, Macaristan ile Eşleşti
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Enerjide Hedefimiz Tam Bağımsızlık
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Siber Dolandırıcılık Operasyonunda 25 Gözaltı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Bakan Ersoy, 2025 Turizm Bütçesini Tanıttı
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
Ekim Ayında Kartlı Ödemeler Yüzde 78 Artarak 1,5 Trilyon Liraya Yükseldi
HABERLER>EKONOMİ
31 Ekim 2022 Pazartesi - 11:22

Piyasaları yoğun bir hafta bekliyor

Borsa İstanbul’da direnç bölgesine ulaşılması ile ortaya çıkan baskı hisse senetlerinin haftayı zayıf bir zeminde tamamlamasına neden oldu.

Piyasaları yoğun bir hafta bekliyor

ABD’de teknoloji ve iletişim sektörlerinde bilançoların beklentileri karşılayamamasının ilk etapta yarattığı kırılganlığa rağmen yurt dışı piyasalar genel hatlarıyla iyimser bir tablo ortaya koyarken içeride ise Borsa İstanbul’da direnç bölgesine ulaşılması ile ortaya çıkan baskı hisse senetlerinin haftayı zayıf bir zeminde tamamlamasına neden oldu. Yurt içinde TÜFE yurt dışında ise FOMC toplantısı ve ABD istihdam rakamları gibi birçok önemli konu başlığını bir arada barındıran yeni haftada ise hareketliliğin çok daha yüksek seyretmesini bekliyoruz.

Yurt içinde Ekim ayı enflasyon rakamı Perşembe günü açıklanacak. Anket sonuçlarına göre enflasyonda yukarı yönlü eğilimin devam etmesi ve yıllık rakamın %85 seviyesini aşması bekleniyor. Yıl sonu beklentileri ise ağırlıklı olarak %70 civarında yoğunlaşmaya devam ederken TCMB geçen hafta yayımladığı Enflasyon Raporunda yıl sonu beklentisini %65 seviyesinde yer alan OVP tahminine yaklaştırarak %65,2 olarak güncellemişti.

Haftanın en önemli konu başlığı olan FOMC toplantısı ise Çarşamba günü sonuçlanacak. 75 baz puanlık faiz artırımının tamamen fiyatlandığını düşünürsek piyasaların odaklanacağı nokta Fed’in ileriye dönük mesajları olacaktır. Son olarak WSJ’da yer alan bir haberde Fed yetkililerinin faiz artırımlarının hızını kesmeyi değerlendirdikleri belirtilmişti. Dolayısıyla piyasalarda bu yönde oluşan beklentilerin karşılanıp karşılanmayacağı oldukça önemli.

Makroekonomik veri tarafında ise ABD Ekim ayı istihdam rakamlarını takip edeceğiz. Cuma gününe kadar revizyona uğrama ihtimali bulunmakla birlikte önceki ay 263 bin kişi artış gösteren tarım dışı istihdamın bu kez 200 bin kişi artış göstermesi bekleniyor. İstihdam rakamları enflasyonla birlikte Fed’in yakından takip ettiği göstergelerden biri. Dolayısıyla Fed’e dair beklentileri şekillendirdiği için önem derecesi de oldukça yüksek. Ancak verinin Fed toplantısının olduğu haftada açıklanacağını düşünürsek etki derecesinin göreceli olarak limitli kalabileceğini göz önünde bulundurmak gerekir.

TL: Enflasyonun zirve yaptığına yönelik bir tablonun henüz oluşmaması buna karşın Merkez Bankası’nın faiz indirimlerine sonraki ay da 150 baz puanla devam edileceğinin mesajını vermesi TL açısından kırılgan bir zemin yaratıyor. Bu nedenle Perşembe günü Ekim ayı enflasyon rakamlarının beklentilerle ne derece örtüşeceğinin TL’nin performansı açısından önemli olduğunu söyleyebiliriz. Genel hatlarıyla bakıldığında ise TL’nin güç kazanmasını sağlayacak bir konjonktür içerisinde olmadığımızı düşünüyoruz.

Borsa İstanbul: Geçtiğimiz hafta boyunca 4000 puanın üzerini test etmeyi sürdüren BIST-100 endeksi gerek direnç bölgesine yaklaşılmasının yarattığı baskı gerekse yurt dışındaki kırılganlık nedeniyle haftayı 4000 puanın belirgin şekilde altında noktaladı. Söz konusu noktayı hâlâ en önemli direnç olarak takip ediyoruz. Ancak yukarı yönlü denemelerin sonuç vermemesi ve bu noktadan giderek uzaklaşılması kısa vadeli indikatörlerde giderek daha fazla zayıflık yaratmaya başladı. Bunun ortadan kalkması için 4000’in üzerinde kapanışlar yapılması gerektiğini düşünüyoruz. 3900’ün altında kalınması halinde endeks üzerindeki baskının artması ve 3715 desteğine doğru düzeltme yaşanması sürpriz olmayacaktır.

BIST-30 en yakın vadeli viop kontratı

Günü 4218.5 puanda kapatan BIST-30 kontratlarında 4189, 4156, 4126 ve 4092 destek olarak izlenebilir. 4249, 4282, 4312 ve 4346 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

USD/TL en yakın vadeli viop analizi

Günü 18.6172 seviyesinde kapatan USD/TL vadeli işlem kontratlarında 18.5240, 18.4495, 18.3565 ve 18.2450 destek olarak izlenebilir. 18.7105, 18.7850, 18.8780 ve 18.9895 ise direnç noktalarını oluşturuyor.

Kaynak: ÜNLÜ & Co
Hibya Haber Ajansı

 
Yunanistan ve Suriye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 16 kişi yakalandı
 
Piyasa gündemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Piyasa gündemi
ECB dünkü toplantısında 75 baz puanlık bir faiz artırımına giderken, faiz ...
Yurt içinde TÜFE verisi açıklanacak
3 Kasım Perşembe günü saat 10:00'da TÜİK tarafından yurt içi enflasyon verisi açıklanacak.
Ekonomik güven endeksi 97,1 oldu
Ekonomik güven endeksi Eylül ayında 94,3 iken, Ekim ayında %3,0 oranında artarak 97,1 değerini aldı.
 
Yurt içi yerleşiklerin döviz mevduat hareketleri
TCMB tarafından haftalık olarak yayınlanan verilere göre 21 Ekim ile biten ...
Sakin gündem durgunluk yaratıyor
Bilançolar bir kenara bırakıldığında haftanın ilk üç gününde gündemin ...
Uluslararası piyasalar
Ekim ayının ikinci yarısında küresel risk iştahında toparlanma çabası ...
 
Piyasa gelişmeleri
BIST dün günü %1 yükselişle 3977 seviyesinde tamamladı, XBANK ise endeksten ...
İyimserlik ön planda kalmaya devam ediyor
Fed yetkililerinin sıkılaştırmanın aşırı boyutlara ulaştığına yönelik ...
"Kriptolar makro ekonomiden etkilense de merkeziyetsizliğini koruyor”
Bitcoin hareketlerinin hisse senetleriyle korelasyonu “orta derecede güçlü” ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri