Nemli ve serin ortamı seven çiçekler, aşırı sıcaklar nedeniyle solup kuruyunca çiçek satanların elinde kaldı. Sıcaklar, çiçeklerin, bakım ve muhafazasını zorlaştırmakla birlikte nemli ve serin havalarda on ile onbeş gün dayanabilen çiçek türlerinin, üç ya da beş gün dayanmasına yol açıyor.
Çiçekçiler, sattıkları çiçeklerin yarısını kuruyup attıklarını söylerken, çiçekleri korumak için yeni yöntemler aradıklarını, çiçeklerle daha da yakından ilgilendiklerini zararlarını daha aza indirmek için özel koruyucular kullandıklarını belittiler.
Sıcağa dayanıkla aslanağzı, petunya, gazanya gibi çiçekleri daha çok sattıklarını söyleyen çiçekçiler, gün boyunca 18-22 derece, gece de 10-18 derecelik sıcaklığa ihtiyaç duyan çiçeklerin; bu değerlerin üstündeki değerlerde, yapraklarda önce beyaz lekeler, sonra yanmalar, kahverengileşmeler, sararma ve pörsümeler görüldüğünü anlattılar.
Su satışı patladı
Aşırı sıcaklar, su ve meşrubat satan büfelerin işine yaradı. Sıcak havalarda vucütun su kaybının artması insanları sıvı tüketimine yönlendirince, meşrubat satan büfelerin günlük su satışlarında patlamaya yol açtı. Önceden günde en fazla 50 tane su satabildiklerini söyleyen büfeciler, sıcak günlerde 400 ila 500 adet su sattıklarını, soğuk su yetiştirmekte zorlandıklarını ifade ettiler. Sıcaklardan memnun olan büfeciler, su satışıyla birlikte taze sıkılmış meyve sularının da çok satıldığını, bunların arasında ençok portakal suyunun tercih edildiğini aktardılar.