Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Diyanet, 2025 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
Diyanet, 2025 Vekaletle Kurban Bedellerini Açıkladı
2024’te Yerli Turistin Seyahat Harcamaları Yüzde 82,5 Arttı
2024’te Yerli Turistin Seyahat Harcamaları Yüzde 82,5 Arttı
DEAŞ'a Destek Operasyonu: Para ve Dijital Materyal Ele Geçirildi
DEAŞ'a Destek Operasyonu: Para ve Dijital Materyal Ele Geçirildi
Uyuşturucu Operasyonunda 801,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
Uyuşturucu Operasyonunda 801,5 Kilo Metamfetamin Ele Geçirildi
Kurtulmuş: Çocuklar Barışın Temsilcisi
Kurtulmuş: Çocuklar Barışın Temsilcisi
HABERLER>GÜNDEM
13 Eylül 2012 Perşembe - 09:08

Teleferik hattına yüksek güvenlik

ANKARA Hürriyet’in geçtiğimiz ay, “Teleferiğe hat ayarı” manşetiyle gündeme getirdiği Kızılay-Dikmen teleferik hattına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyon raporu, önceki gün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü.

Teleferik hattına yüksek güvenlik

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan Meclis, hattın başta Emniyet Genel Müdürlüğü olmak üzere kamu kurumları için güvenlik zaafiyeti oluşturması üzerine projeye güzergah ayarı çekti. MHP ve CHP gruplarının, kamu kurumlarının itirazları nedeniyle ret oyu verdiği raporda, teleferik hattıyla ilgili yapılan yeni düzenleme hakkında şu ifadelere yer verildi:

Çok sayıda önlem alındı

“Tereddütler incelenmiş olup, bu kapsamda teknik şartlar zorlanarak teleferik istasyonları ve kabin büyüklükleri ile ilgili küçültmeye gidilmiştir. Ayrıca güvenlikle ilgili olarak, her kabin ve istasyona kamera sistemi konulması, istasyonlarda devamlı güvenlik kontrollerinin yapılması ve yolcuların x-ray cihazından geçirilmesi gibi pek çok güvenlik önlemi alınması kararlaştırılmıştır. Bununla birlikte tamamen kapalı kabinler tercih edilecek olup, bu kabinlerin içeriden açılması mümkün olmayacaktır. Hat güzergahı yüksek güvenlik gerektiren kurumların alanları üzerinden geçmeyecektir.

Hat izdüşümü kaydırıldı

EGO Genel Müdürlüğü’nün yeni hat projesinde güzergah değiştirilerek itirazlara konu olan parsellerde hat izdüşümünün kaydırıldığı, güvenlik endişelerinin en aza indirilmesi için gerekli müdahalelerin yapıldığı, itirazları bu minvalde ve EGO Genel Müdürlüğü Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı’nın düzeltilen yeni projesine göre değerlendirilmesi gerektiği görüş ve kanaatine varılmıştır.”
 
26 alan bölge parkı oldu

BÜYÜKŞEHİR Belediye Meclisi’nden daha önce İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilen bölge parklarına ilişkin raporlar da oy çokluğu ile karara bağlandı. Arka arkaya gündeme gelen raporların kabulü ile metrekaresi 30 bini geçen toplam yüzölçümü 4 milyon metrekareyi bulan 26 alan bölge parkı olarak ilan edildi. Meclis’te ayrıca, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun çerçevesinde “Hıdırlıktepe-Atıfbey-İsmetpaşa, Yenimamak, Şirindere ve Dikmen Vadisi Son Etap Kentsel Dönüşüm Gelişim Proje Alanlarının” sınırlarının riskli alan olarak belirlenmesini uygun gören İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporları oyçokluğu ile kabul edildi. Raporda, bahsi geçen alanlarda yapıların ekonomik ömrünü tamamladığı, ayrıca can ve mal güvenliği açısından tehlike ve jeolojik yönden sakınca tespit edildiğinin altı çizildi.

 
Akpınar’dan çıkış yok
 
ODTÜ ve Bilkent ilk 500’e girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akpınar’dan çıkış yok
Heyelan tehlikesi ile gündeme gelen Akpınar Mahallesi sakinleri, Konya ...
Kapıcılar emlak sektörünün yeni aracıları oldu
Kemal Sunal’ın 36 yıl önce büşrolünü oynadığı “Kapıcılar Kralı” filmi ...
Kreşlerde sezon açıldı
ÇANKAYA Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı gündüz bakımevleri ...
 
YHT yurt bulma çilesini bitirdi
ANKARA, Konya ve Eskişehir’deki öğrenciler, Türkiye Cumhuriyeti Devlet ...
Sokaklar gece yerine gündüz aydınlanıyor
MAMAK Akdere Mahallesi’nde bulunan sokak lambaları akşam saatlerinde yanmıyor.
Özelleşen Başkentgaz Anayasa Mahkemesi’nde
Yüzde 80’i özelleştirme kapsamında olan Başkentgaz’ın, yüzde 20’lik hissenin ...
 
Kadavra sergisi tartışma yarattı
ÖLDÜKTEN sonra bedenlerini bağışlayanların kadavra ve organlarının yer ...
Adalet arayışı kasıma ertelendi
OSTİM-İvedik’deki patlamalarda hayatını kaybedenlerin yakınları, dokuzuncu ...
Asansöre yaş sınırı
Büyükşehir Belediye Meclisi, Başkent’in alt ve üst geçitlerinde yer alan ...
 
YAZARLAR
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Sükûnetin Ahengi İçinde
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri