Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Irak ve Suriye'deki Operasyonlarda 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Irak ve Suriye'deki Operasyonlarda 45 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Sivas'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Sivas'ta 4,7 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi
Ticaret Bakanlığı, Finansal Kuruluşlara 3,2 Milyar Lira Ceza Kesti
Ticaret Bakanlığı, Finansal Kuruluşlara 3,2 Milyar Lira Ceza Kesti
Elden Kira Ödemelerine Ağır Ceza Uygulaması Başladı
Elden Kira Ödemelerine Ağır Ceza Uygulaması Başladı
Elazığ ve Malatya’da Depremde Hasar Gören Binalar Belirlendi
Elazığ ve Malatya’da Depremde Hasar Gören Binalar Belirlendi
HABERLER>GÜNDEM
16 Ekim 2024 Çarşamba - 14:31

Türkiye'nin Gücünü Dünyaya Tanıtmaya Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'nin, tıpkı sporda olduğu gibi, pek çok alanda sahip olduğu potansiyeli ve yükselen gücünü tüm dünyaya anlatmayı sürdüreceğiz" dedi.

Türkiye nin Gücünü Dünyaya Tanıtmaya Devam Edeceğiz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "Türkiye'nin, tıpkı sporda olduğu gibi, pek çok alanda sahip olduğu potansiyeli ve yükselen gücünü tüm dünyaya anlatmayı sürdüreceğiz" dedi. Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen "Vatandaş Diplomat Projesi Türkiye'nin Sporda Küresel Temsili" programında yaptığı konuşmada, dünya çapında 20. yüzyıldan 21. yüzyıla geçiş sürecinde yaşanan bölgesel ve küresel çatışmaların etkilerine dikkat çekti.

21. yüzyılın ilk çeyreğinde bu çatışmaların derinleşerek devam ettiğini belirten Altun, siyasi, sosyal ve ekonomik zorluklarla karşı karşıya olunduğunu ve bu durumun uluslararası ilişkilerin doğasında da değişimlere yol açtığını ifade etti. Altun, uluslararası ilişkilerin klasik diplomasi yöntemleriyle yürütülürken aynı zamanda çatışmalara ve krizlere sahne olduğunu, ancak devletler ile toplumlar arasında yeni etkileşim kanallarının oluşturulduğunu vurguladı.

Küreselleşmenin hız kazandığı bu dönemde, devletler arası etkileşimlerin yanı sıra toplumdan topluma etkileşimlerin de ön plana çıktığını belirten Altun, bireyden bireye etkileşim anlayışının hakim olduğunu kaydetti. Büyük, güçlü ve iddialı bir ülke olarak, uluslararası ilişkilerin değişen doğasına uyum sağladıklarını ve bu doğrultuda spor, kültür, sanat, gastrodiplomasi ve dijital diplomasi gibi alanlarda aktif bir şekilde varlık gösterdiklerini açıkladı.

"Her Vatandaşımız Bir Kültür Elçisi"

Altun, kamu diplomasisi faaliyetlerinde bütüncül bir strateji ile ilerlemenin önemine vurgu yaparak, "Vatandaş Diplomat Projesi"ni hayata geçirdiklerini hatırlattı. Bu proje ile her bireyin bir kültür elçisi olarak vatandaş diplomasisine katkıda bulunma potansiyeli taşıdığını ifade eden Altun, özellikle yurt dışında yaşayan ya da sık sık seyahat eden Türk vatandaşlarının bu süreçte önemli rol oynadığını belirtti.

Spor diplomasisinin, kamu diplomasisinin önemli bir parçası olduğunu vurgulayan Altun, sporun toplumlar arası ilişkilerde pozitif bir etki sağladığını kaydetti. Spor organizasyonları aracılığıyla insanların kültürel, sosyal ve siyasi farklılıklarını bir kenara bıraktığını, böylece dostane ilişkilerin kurulmasına zemin hazırladığını ifade etti.

Yusuf Dikeç ve Sporun Önemi

Altun, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda Yusuf Dikeç'in atış esnasındaki duruşunun sosyal medya platformlarında geniş yankı bulduğunu hatırlatarak, bu durumun Türkiye’nin spor alanındaki görünürlüğünü artırdığını vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin ev sahipliği yaptığı uluslararası spor organizasyonlarının ülkenin imajını güçlendirdiğine de dikkat çekti.

Sporun sadece bir başarı değil, aynı zamanda kültürel ve ahlaki değerleri temsil etme aracı olduğunu belirten Altun, sporcuların uluslararası alanda barış, adalet ve dostluk mesajları taşıdığını kaydetti. Örneğin, Necmettin Erbakan Akyüz'ün Avrupa Wushu Şampiyonası'ndaki eyleminin, bu değerlerin yansıtılması açısından önem taşıdığını belirtti.

Vatandaş Diplomasisi ve Hoşgörü

Altun, vatandaş diplomasisinin toplumlar arasında karşılıklı hoşgörü ve saygıyı artırmak adına önemli bir araç olduğunu, bu sayede uluslararası sorunların çözümüne katkıda bulunulabileceğini ifade etti. Türkiye'nin maruz kaldığı kara propaganda ve dezenformasyon faaliyetlerine karşı, hakikatin ortaya konması için mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Sonuç ve Teşekkür

Altun, Türkiye'nin potansiyelini ve yükselen gücünü tüm dünyaya anlatma kararlılığında olduklarını belirterek, programa katkı sunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve diğer katılımcılara teşekkür etti.

 
Dolandırıcılık Operasyonunda 16 Zanlı Tutuklandı
 
Bakan Bayraktar, Çin'de Yeni İşbirlikleri İmzaladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ankara’nın Başkent Oluşunun 101. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Başkent Kültür ve Demokrasi İnisiyatifi’nin düzenlediği Ankara’nın başkent ...
Bakan Kacır: Türkiye Artık Kendi Yeteneklerine Güveniyor
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Artık kendi evlatlarının ...
Kurtulmuş: Filistin Halkı Soykırıma Maruz Kalıyor
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin halkının "dünyanın gözü önünde ...
 
Lübnan'dan Tahliye Edilenler Mersin'e Ulaştı
Lübnan'dan tahliye edilen sivilleri taşıyan TCG Sancaktar da Mersin'e ...
Bakan Bayraktar: Doğal Gaz, İklim Değişikliğiyle Mücadelede Avantaj Sunuyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, doğal gazın iklim ...
RTÜK'ten Medya Yayınlarına Yönelik Şiddet Uyarısı
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye'deki radyo ve televizyon ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Begay ile Görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Bayram Begay ...
İletişim Başkanlığı'ndan Kurumsal Sosyal Medya Kullanım Rehberi
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, kamu kurumlarının sosyal medya kullanımına ...
Türkiye, Lübnan'dan 966 Kişiyi Tahliye Etti
Türkiye, Lübnan'dan 878'i Türk, 24'ü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri