Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Kurtulmuş: Çocuklar Barışın Temsilcisi
Kurtulmuş: Çocuklar Barışın Temsilcisi
TÜRKSAT 6A Hizmete Alınıyor
TÜRKSAT 6A Hizmete Alınıyor
Bakan Bayraktar: Diyarbakır'da Petrol, Trakya'da Gaz Aramaları Başlıyor
Bakan Bayraktar: Diyarbakır'da Petrol, Trakya'da Gaz Aramaları Başlıyor
Başkent Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda Rekor Tutuklama
Başkent Merkezli Uyuşturucu Operasyonunda Rekor Tutuklama
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
HABERLER>EKONOMİ
21 Nisan 2025 Pazartesi - 15:17

Vedat Işıkhan: Deprem Bölgesine 15 Milyar Liralık İstihdam Desteği Sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında deprem bölgesinde istihdamı artırmak amacıyla 77 binden fazla kişilik kontenjan oluşturduklarını ve bu çalışmalar için 15 milyar liralık kaynak aktardıklarını açıkladı.

Vedat Işıkhan: Deprem Bölgesine 15 Milyar Liralık İstihdam Desteği Sağlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında deprem bölgesinde istihdamı artırmak amacıyla 77 binden fazla kişilik kontenjan oluşturduklarını ve bu çalışmalar için 15 milyar liralık kaynak aktardıklarını açıkladı.

Bakan Işıkhan, Kilis'te düzenlenen "Ben İyiysem, Herkes İyi – Depremzede Kadınların Güçlendirilmesi Projesi" seminerinde yaptığı konuşmada, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından tüm afet bölgelerinde sahaya indiklerini ve ihtiyaçları tespit ederek harekete geçtiklerini belirtti.

İş gücü piyasasını desteklemek için çeşitli adımlar attıklarını kaydeden Işıkhan, "Bir yandan yıkılan şehirlerimizi ayağa kaldırırken, diğer yandan vatandaşlarımızın istihdamını ve sosyal güvencesini güçlendirmek için tüm imkanlarımızı seferber ettik." dedi.

Depremin hemen ardından Kısa Çalışma Ödeneği’ni hızla devreye aldıklarını ve belge şartı aramadan ödemeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Işıkhan, bu süreci 3 aydan 6 aya uzatarak 111 binin üzerinde çalışana toplam 1 milyar liradan fazla ödeme yaptıklarını ifade etti. Kısa çalışmadan yararlanamayanlar için ise Nakdi Ücret Desteği sağlandığını ve 82 bin kişiye yaklaşık 700 milyon lira destek verildiğini aktardı.

Toplum Yararına Programlar kapsamında 77 binden fazla kontenjan tahsis edildiğini ve 15 milyar liralık kaynak aktarımının yapıldığını vurgulayan Bakan Işıkhan, ayrıca İstihdama Dönüş Programı ile 33 bin kişinin meslek edinme ve işbaşı eğitim programlarına dahil edildiğini, bu çalışmalar için de 1 milyar 267 milyon liralık bütçe ayrıldığını dile getirdi.

Sosyal güvenlik konusunda da önemli kolaylıklar sağladıklarına değinen Işıkhan, SGK borçlarının 2025 sonuna kadar ertelendiğini, 24 aya varan taksitlendirme imkanı tanındığını ve sağlık hizmetlerine erişimde katılım paylarının kaldırıldığını söyledi.

Kilis özelinde de istihdam oranlarını yeniden yükseltmek için çalışmalar yürüttüklerini belirten Işıkhan, "Kilis'i daha güçlü bir geleceğe taşıyacağız." dedi.

Bakan Işıkhan, bölgede kadınların iş gücüne katılımını artırmayı hedefleyen "Ben İyiysem, Herkes İyi" projesine de dikkat çekerek, proje kapsamında çeşitli eğitimler, seminerler ve birebir destek programları uygulandığını belirtti. Bu proje ile kadınların hem iş hem aile hayatına daha güçlü şekilde adapte olmasının amaçlandığını söyledi.

Programa ÇASGEM Başkanı Prof. Dr. Elif Gökçearslan, Kilis Valisi Tahir Şahin, AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Alemdar, AK Parti İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı ve diğer yetkililer katıldı.

 
Kurtulmuş: Çocuklar Barışın Temsilcisi
 
Irak'ta Teröristlere Ait Mağara Ele Geçirildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sakarya Gaz Sahası'nda İlk Faz Tamamlandı: Hedef Üretimi Katlamak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Sakarya Gaz Sahası’nda ...
Bakan Bayraktar: Diyarbakır'da Petrol, Trakya'da Gaz Aramaları Başlıyor
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Diyarbakır’da petrol ...
İbrahim Aydemir: Kapital’den Günümüze Türkiye’nin Ekonomik Rotası ve Küresel Stratejisi
Önceki dönem milletvekillerinden ve Türk Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar ...
 
İstihdam Yükümlülükleri ve Süreleri Deprem Bölgesinde Düşürülüyor
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, mesleki eğitim kursları ...
Yumaklı: Zirai Donun Etkilediği 16 Meyve İçin TARSİM Ödemesi Yapılacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, zirai don olayından yalnızca 16 ...
Ticaret Bakanı Bolat: Zirai Don Hasarı İçin Çiftçilerin Yanındayız
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, zirai don sonrası devam eden hasar tespit çalışmalarının ...
 
Türkiye'deki Elektrikli Araç Sayısı Yüzde 120 Artarak 218 Bine Ulaştı
Türkiye'deki trafikte bulunan elektrikli otomobil sayısı, Mart ayı sonu ...
Zirai Don Sonrası Fiyat Manipülasyonlarına Karşı Denetim
Ticaret Bakanlığı, zirai don sonrası fiyat manipülasyonlarını önlemek için denetimlerini artırdı.
Kırsal Kalkınma Destek Başvuruları 21 Nisan'a Kadar Yapılabilecek
Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla başvuruları ...
 
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Affetmenin Vicdanı, Vicdanın Sınırı
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Adıyaman: Yıkık bir şehirden değil, dimdik bir gönülden söz ediyorum
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Yaparsan, “Yapar” dersin!
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Dünya yangın yerine dönüyor biz boykot’la uğraşıyoruz
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Türk’ün Topal Kartalı: Emir Timur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Van’da Terör Gölgesi ve Devletin Tavrı
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri