Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
20 ilde “Kıskaç-11” operasyonu: 70 gözaltı
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Adalet Bakanı Tunç: Hakkı ve adaleti haykırmaya devam edeceğiz
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
HABERLER>EKONOMİ
13 Ekim 2021 Çarşamba - 10:57

Ekonomik takvim bugün yoğun

Enerji, navlun ve iş gücü gibi maliyetlerde yaşanan artışların büyüme ve enflasyon verilerini nasıl etkilediği piyasalarca merak ediliyor. Dün Almanya’da açıklanan ZEW ekonomik beklenti anketinde yakın ve gelecek döneme ilişkin bekleyişlerin kötüleştiği görüldü.

Ekonomik takvim bugün yoğun

Enerji, navlun ve iş gücü gibi maliyetlerde yaşanan artışların büyüme ve enflasyon verilerini nasıl etkilediği piyasalarca merak ediliyor. Dün Almanya’da açıklanan ZEW ekonomik beklenti anketinde yakın ve gelecek döneme ilişkin bekleyişlerin kötüleştiği görüldü. Ankete katılanların %49,1’i gelecek 6 ayda daha yüksek enflasyon beklerken, gelecek 6 aya ait ekonomik görünüme ilişkin beklentileri geriledi. Bugün saat 09:00’da İngiltere büyüme verilerinin Ağustos ayı güncellemesi açıklanacak. Üç aylık ortalama büyümenin %3,6’dan %3’e, yıllık büyümenin ise %7,5’den %6,7’ye gerilemesi bekleniyor. Öğleden sonra 15:30’da ABD Eylül ayına ait TÜFE verileri açıklanacak. Beklentiler yıllık çekirdek enflasyonun %4, manşet enflasyonun ise %5,3 ile Ağustos ayına paralel gerçekleşmesi yönünde. Enflasyon verilerinin beklentileri aşması, kırılgan piyasalarda volatiliteyi  artırabilir. Akşam saat 21:00’de FED Eylül ayı toplantı tutanakları açıklanacak. FED üyeleri Eylül ayında enflasyon tahminlerini ve 2022-2023 faiz oranı beklentilerini yükseltmişlerdi. Üyelerin tutanaklarda yer alacak ifadeleri varlık alımı azaltımı ile ilgili bir sürpriz barındırmayacaktır ama faiz beklentileri ile ilgili ifadeler kur ve borsalar üzerinde etkili olabilir.

Dolar/TL yeni rekorlara açık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’den gelen terör saldırılarına yönelik, ya bölgesel güçler ile birlikte ya da kendi başımıza mücadele edeceğiz açıklaması, dün kur ve faiz üzerinde baskı yarattı. Dolar/TL 9,04 ile rekor kırarken, 10 yıllık tahvil faizleri %19,33 seviyesinden kapandı. Bugün ABD’de açıklanacak TÜFE verilerinin ve akşam yayınlanacak FED toplantı tutanaklarının, Dolar/TL üzerinde etkili olabileceğini düşünüyoruz. 8,97 ve 9,00 destek seviyelerimizken, 9,15’i direnç olarak takip ediyoruz.

BIST100’de 1375’den başlayan yükseliş, hız kesti. BIST100 dün yurt dışı piyasaların olumsuz etkisi ile 1408 desteğine gerileyerek başladı, ardından gelen alımlar ile 1418’de bulunan yatay direncin üzerine çıksa da para girişinin sınırlı olması ve yükselişin genele yayılmaması nedeniyle 1418’in altında yatay bir kapanış yaptı. Bugün öncelikle dün geçilemeyen 1423 direnci ve piyasaya para girişi takip edilecek. 1413 ve 1408 destekleri ise geri çekilmede ön plana çıkacak günlük desteklerimizdir.

Ekim vadeli BIST30 kontratı. 1537 ana direnci dün test edildi ve sınırlı bir kar realizasyonu ile 1531’den kapanış gerçekleşti. Gün içi grafiklerde kırmızı ortalama, mavi ortalamayı keserek alım sinyali üretti. Yardımcı göstergeler alım bölgesinde yükselişini sürdürüyor. 1514’den ortalamaların kesişip yükselmesi destekleri güçlendiriyor. 1537 direnci kırılması durumunda mevcut görünümde 1555 ve 1574 dirençlerine doğru bir yükseliş başlayabilir. 1514 ise ana desteğimizdir. 

Ekim vadeli Dolar/TL. 9.05 direnci ana destek haline geldi ve Ağustos ayından bu yana devam eden fincan kulp formasyonu onaylandı. Formasyonun onaylanması ve ana yatay direncin kırılması ile kısa vadeli güçlü ivmenin devamı beklenebilir. Dün test edilen 9.11 direncinin de destek haline gelmesini, ilerleyen günlerde 9.25 direncine doğru yükselişin devamını bekliyoruz.

Kaynak:ÜNLÜ & Co
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı 30 bini geçti
 
Piyasaların yönü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sanayi üretimi ağustos ayında beklentileri aştı
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Sanayi Üretim Endeksi ...
Toplam ciro yıllık %48,1 arttı
Sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi (2015=100), ...
Piyasalara analitik bakış
Enflasyonist kaygıların etkisi ile yükselen tahvil faizlerinin seyrinin ...
 
Cari işlemler turizm gelirlerinin desteğinde Ağustos'ta fazla verdi
Cari işlemler hesabı, hizmetler dengesi altında turizmden kaynaklanan ...
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yukarı yönlü bir açılış bekliyoruz. Dün endeks 1393.56 ...
Gün içi piyasa özeti ve BİST30 hisseleri destek-direnç seviyeleri
Gün içerisinde en yüksek 1404,6 ve en düşük 1393,56 seviyesini gören BİST100 ...
 
Yatırımcı toplantısı notları
Şahap Kavcıoğlu’nun TCMB Başkanlığında 5. Yatırımcı Toplantısı dün gerçekleşti. ...
Endeks toparlanma çabasında
Dünkü hızlı yükseliş sonrası olası düzeltmede gün içi destek olarak 1392 ...
TL mevduat faizleri ve TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 01 Ekim haftasında ...
 
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri